foradia cdturisme

Actuacions, gastronomia i productes de proximitat al Mercat Tradicional de Benilloba

• Benilloba es prepara per a viure dos dies intensos amb la celebració de la XII edició del Mercat de Divendres Sant els pròxims 14 i 15 d’abril • L’actuació de Dani Miquel, l’exhibició dels històrics “subhastadors de Benilloba” o les activitats infantils principals atractius

Benilloba es prepara per a viure dos dies intensos amb la celebració de la XII edició del Mercat de Divendres Sant els pròxims 14 i 15 d’abril amb una oferta d’activitats i de parades del mercadet que augmenta de manera significativa respecte d’anteriors edicions.

L’actuació de Dani Miquel, el cantacançons, és el principal atractiu per als més joves, que també comptaran amb activitats infantils tant divendres com dissabte i animació amb mag i humorista al teatret de les moreres.

Una de les principals novetats serà el divendres, amb l’exhibició dels subhastadors, la professió que va ocupar durant dècades a molts benillobers que recorrien milers de quilòmetres cada any per vendre els productes que es fabricaven a Benilloba i la fama dels quals arriba fins a la fi del món conegut (l’antic, clar està). La recreació d’una subhasta real, amb autèntics subhastadors benillobers, servirà per recordar i conèixer la dura feina que feien i que els allunyava del seu poble i les seues famílies durant mesos.

A llarg de divendres i dissabte, 14 i 15 d’abril, els principals carrers de Benilloba es transformaran per acollir el Mercat Tradicional amb els embotits típics, dolços i mones de Pasqua, formatges, ceràmica, gastronomia local -per comprar o tastar- i vins o cerveses artesanals, entre moltes altres propostes.

El Mercat obrirà les seues portes el divendres 14 d’abril a les 9 del matí. A banda de les vora quaranta parades que ja han confirmat la seua presència, la regidoria de Turisme, Festes i Tradicions ha dissenyat una oferta complementària que, a més de la clàssica mostra de telers i miniatures de telers -en perfecte funcionament-, també es podrà visitar l’exposició “Benillobers als Estats Units d’Amèrica” d’Enric Morrió, a la Llar del Jove, i la possibilitat de tastar una paella gegant o gaudir d’una partida de pilota.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *