lasarga ajualcoipresuparticipa

Benilloba es rebel·la contra el Banc de Sabadell

• Els veïns i veïnes de Benilloba van mostrar la seua indignació per la pèrdua de l'única sucursal bancària • De les queixes es va passar a les idees i propostes, començant per “treure tots els nostres comptes del Sabadell” i seguint per buscar entitats que estiguen disposades a oferir algun servei.

Els veïns i veïnes de Benilloba van mostrar la seua indignació per la pèrdua de l’única sucursal bancària de la localitat en l’assemblea oberta convocada diumenge de vesprada per l’Ajuntament de la localitat. Assemblea celebrada davant de la mateixa oficina que divendres va tancar les seues portes i on encara es pot trobar el caixer automàtic que el banc vol traslladar a un espai municipal.

L’Alcaldessa, Ana Delia Gisbert, acompanyada pel primer tinent d’alcalde, Germán González, va ser l’encarregada d’adreçar-se als més de 150 veïns presents.Gisbert va explicar la situación: que el banc, després de decidir tancar des del mes d’octubre dos dies a la setmana, ara havia comunicat a l’Ajuntament que tancava l’oficina i que el caixer continuaria sempre i quan l’Ajuntament es fes càrrec d’ubicar-lo en un espai municipal, així com de les despeses de llum.

La regidora també va explicar les diferents gestions realitzades des del Consistori, com les reunions amb els responsables de l’entitat (que va adquirir l’antiga CAM per 1 euro i amb condicions per compartir les pèrdues econòmiques amb l’Estat), amb altres entitats financeres, Generalitat o Diputació. Aquestes dues últimes amb diferents plans per garantir la continuïtat, almenys dels caixers al pobles, plans que la batllessa de Benilloba va qualificar de “compatibles si hi ha voluntat de posar-los en marxa i treballar amb un objectiu, garantir el dret de les persones que viuen als pobles de tenir serveis financers al seu abast, perquè això té a veure amb la supervivència dels pobles o al seua condemna a l’oblit”.

Gisbert també va explicar que Benilloba proposa alternatives i treballa amb altres Ajuntaments dels voltants, com Penàguila, Benasau, Alcoleja, Agres o L’Orxa, per posar-les damunt de la taula, “com una banca mòbil que acudisca als pobles certs dies”.

Les intervencions dels veïns van oscil·lar entre la indignació pel tancament, “després de tants anys de treure molts beneficis en el poble”, a la preocupació per les persones més majors “tant de Benilloba com dels pobles del voltant que venen ací a l’oficina”, gent a la qual desplaçar-se a Cocentaina els costarà, “que hauran de tenir en compte els horaris de pagament de rebuts, que normalment està limitat a una o dues hores al dia, amb un transport públic molt limitat”.

De les queixes es va passar a les idees i propostes, començant per “treure tots els nostres comptes del Sabadell” i seguint per buscar entitats que estiguen disposades a oferir algun servei com el de la banca mòbil que es fa en algunes zones o recuperar la figura de “l’agent bancari”, si es troba alguna persona que l’interesse. També  es va parlar de subvencionar transport per a la gent més major que es puga desplaçar a Cocentaina.

Per últim, i sobre el caixer automàtic, els veïns van rebutjar de forma generalitzada que siga l’Ajuntament qui se n’haja de fer càrrec “amb tot els que ens cobren i també volen cobrar de diners públic per tenir un caixer per a cobrar-nos?” i van expressar la seua preocupació per una “màquina” que “és habitual trobar que no funciona”, tot recordant el que tarden en desplaçar-se a Benilloba per a reparar-la “dies sense funcionar passa en ocasions”, afirmaven alguns veïns.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *