foradia ivace

La Diputació d’Alacant crea una ruta turística que vertebra les 7 comarques

• L'objectiu de la mateixa és el de vertebrar el territori, desestacionalitzar la demanda, fomentar el turisme sostenible i potenciar el patrimoni • La ruta contempla l'ascensió a cims emblemàtics com la Serra d'Aitana, sostre de la província, el Puig Campana o el Montcabrer

La Diputació d’Alacant ha creat la Gran Ruta Costa Blanca, un itinerari lineal de 434,9 km de longitud que recorre la geografia alacantina de nord a sud a través de les seues nou comarques.

L’objectiu de la mateixa és el de vertebrar el territori, desestacionalitzar la demanda, fomentar el turisme sostenible i potenciar el patrimoni natural, cultural o gastronòmic que atresora l’interior de la província.

Un nou i ambiciós producte turístic que, sota el nom de GR-330, travessa paratges de gran valor ambiental i ecològic com a Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), paisatges protegits o aiguamolls, així com espais d’important valor cultural amb presència de fortaleses, castells, cases senyorials o geleres.

A més, la ruta contempla l’ascensió a cims emblemàtics com la Serra d’Aitana, sostre de la província, el Puig Campana o el Montcabrer.

La Ruta Costa Blanca Interior és l’únic sender de gran recorregut a Espanya que discorre per totes les comarques de la província. Dividida en vint etapes que s’estenen des de Dénia fins a Oriola, el 99% del traçat utilitza camins i sendes ja existents amb la finalitat d’aprofitar els recursos i minimitzar l’impacte mediambiental.

A més, la proposta s’ha configurat com un itinerari apte per a tots els nivells que enllaça amb senderes locals i de xicotet recorregut, fet que permet al visitant realitzar trajectes circulars.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *