lasarga ajualcoipresuparticipa

Gabriel sobre la ubicació d’Alcoinnova a La Canal: “em posicione a favor”

• Preguntem a alguns veïns i veïnes del carrer què opinen sobre la construcció del projecte Alcoinnova en la zona de l'Aqüífer del Molinar

Recentment s’ha celebrat el Dia Mundial de l’Aigua. Alcoi ha aprofitat per realitzar una jornada de portes obertes a l’Aqüífer del Molinar. L’Aqüífer del Molinar és el principal recurs hídric de la ciutat. I per tant cal donar-li el valor que es mereix.

No obstant això, està en marxa un projecte urbanístic, Alcoinnova, que vol ser ubicat en aquesta zona. Segons els seus defensors, serà un projecte que genere llocs de treball. Però organitzacions i veïns estan mobilitzats en contra perquè, segons els experts, posa en perill l’Aqüífer.

Preguntem a alguns veïns i veïnes del carrer què opinen al respecte. A continuació, Gabriel.


Gabriel ens comenta que no està completament informat sobre el projecte d’Alcoinnova que vol situar-se a La Canal, territori de l’Aqüífer del Molinar. Però sí que està prou informat per a tindre una opinió al respecte: “si haguera de posicionar-me a favor o en contra, em posicione a favor”.

El risc que comporta és que es contamine l’Aqüífer, principal recurs hídric d’Alcoi. Però en la seua opinió, “si s’haguera contaminat quan s’abocava tota la brossa de les fàbriques al Serpis, estaríem tots morts”. A més a més, ens comenta Gabriel, “qui beu ara de l’aixeta? Fins fa poc temps jo bevia però vaig tindre un còlic i ara ja no bec”.

Gabriel és partidari d’aquest projecte perquè Alcoi necessita treball i cap empresa vol instal·lar-se a cap altre polígon industrial. La seua conclusió és que “l’empresa responsable haurà de fer-se càrrec que no n’hi haja vessant, però Jo crec que estan fent un món d’una cosa que no té tanta importància”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *