foradia elgrat

“Vivim el món a l’inrevés: qui diu les veritats és empresonat i qui enganya governa”.

• Per tal de garantir l’Estat de dret, ha d’existir una separació reial entre el poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial • “Estem vivint el món a l’inrevés: qui diu les veritats, com és el cas dels twiterts i els rapers, és empresonat

Tal com han consensuat els experts al llarg de la història, un sistema de govern democràtic (el menys imperfecte que existeix) ha de fonamentar-se en l’Estat de dret (un ordre regit per la llei), i aquest en la divisió del poder, per tal d’evitar la tirania de qui ho posseeix i exerceix.

Per tal de garantir l’Estat de dret, com a mínim, ha d’existir una separació reial entre el poder legislatiu (qui realitza les lleis), el poder executiu (qui executa la posada en pràctica de les lleis) i el poder judicial (qui s’encarrega d’assegurar que es compleixen les lleis).

Tenint en compte aquesta teoria, durant els últims temps, hem viscut nombrosos fets que ens generen raonables i seriosos dubtes sobre la qualitat del nostre sistema democràtic. En concret, n’hi ha nombrosos indicis per a pensar que el poder judicial està controlat per qui governa el Regne espanyol: corruptes del govern que no van mai a presó, indults a grans defraudadors, ulls grossos davant transgressions legals de poderosos, empresonament d’artistes crítics amb el poder, implicació de la justícia en problemes polítics…

El més preocupant és que aquesta realitat està accentuant-se durant els últims moments. Fins a on arribarem? Parlem amb alguns dels nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre aquest tema.

César és una de les moltes persones indignades amb la situació que estem vivint. En referència a la repressió que s’ha fet per part de la justícia a diferents twiters i rapers que criticaven al Govern i la Monarquia, ens comenta que “estem vivint el món a l’inrevés: qui diu les veritats, com és el cas dels twiterts i els rapers, és empresonat, i qui no fa més que mentir, com Cifuentes i molts altres corruptes, és qui està governant”.

El cas de Cifuentes i la falsificació del seu màster ho demostra clarament: “ha comés la il·legalitat de falsificar una titulació i damunt ella mateixa està denunciant i fent querelles contra els mitjans de comunicació que han tret la informació”.

Aquesta actitud de cinisme com a mètode d’exercir el poder, des del punt de vista de César, provoca “que la població es radicalitze”. Això no obstant, César té esperança en el fet que a les pròximes eleccions, “si la gent vota bé”, la situació canvie.

Font: Rodrigo Paños./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *