foradia subscriutegrat

Obertes les ajudes per a la rehabilitació d’habitatges d’Alcoi

• Han sigut destinats a Alcoi 3’5 milions d’euros al Pla de Regeneració Urbana (ARRU) • Està oberta l’ajuda per a la rehabilitació l’interior dels habitatges, el conegut com a pla RENHATA

Han sigut destinats a Alcoi 3’5 milions d’euros al Pla de Regeneració Urbana (ARRU), amb l’objectiu de rehabilitar habitatges privats. Fins a abril, s’han donat 31 llicències d’obres del total de les 50 ajudes atorgades, que suposava un total de 387 propietaris beneficiats. 9 llicències més estan també en tràmit, per tant, només queden 10 edificis per a sol·licitar-la.

Per barris, el centre històric és el que més ajudes ha sol·licitat, ja que 23 dels 50 edificis subvencionats estan situats a carrers de la part més antiga de la ciutat. Entença, un dels carrers que serà també reurbanitzat dins de l’estratègica de transformació urbanística municipal, té 5 edificis subvencionats. Li segueix el carrer Santa Rosa, amb 4 comunitats beneficiades.

L’ARRU ha suposat un impuls econòmic per a empreses del sector i una reactivació de les contractacions per a oficis molt afectats per la crisi econòmica.

Ajudes a la rehabilitació interior d’habitatges

Per l’altra banda, està oberta l’ajuda per a la rehabilitació l’interior dels habitatges, el conegut com a pla RENHATA. L’administració autonòmica ha dedicat 3 milions d’euros per a aquesta partida.

Per a poder acollir-se a aquestes ajudes per a rehabilitar, cal tenir en compte que l’edifici ha de ser anterior a l’any 1996. No caldrà complir aquesta condició en el cas d’actuacions d’adaptació de l’habitatge per a persones amb diversitat funcional.
També ha de ser l’habitatge habitual i permanent del propietari, inquilí o usufructuari.

Les subvencions, a càrrec dels fons de la Generalitat Valenciana, seran del 35% del pressupost protegible, fins a un màxim de 4.200 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *