foradia subscriutegrat

Més serveis i seguretat que mai en les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi

• L’Ajuntament mantindrà aquestes Festes del 2017 els nous serveis que ja es van posar en marxa fa quatre anys, i afegeix alguns de nou. • Tapa & Festa, gastronomia, neteja i brossa, seguretat i prevenció, emergències i protecció civil

L’Ajuntament mantindrà aquestes Festes del 2017 els nous serveis que ja es van posar en marxa fa quatre anys, i afegeix alguns de nou. Tots ells tenen com a objectiu principal facilitar la comoditat i la seguretat de veïns i visitants a continuació els expliquem.

Tapa & Festa, gastronomia

La Glorieta, acollirà un any més un espai de Gastronomia. Durant els dies de Festes els assistents podran gaudir de menjars alcoians i canya. Tots els dies des de les 10 del matí a les 2 de la matinada, excepte el dia de l’entrada que obrirà a les 8 del matí. Després de l’èxit de l’any passat es repetirà amb 15 establiments, dels quals 14 són d’Alcoi.

La zona d’Alçamora i Cervantes repeteix enguany amb el mercat amb més de 60 punts de venda d’articles d’artesania, tèxtils, joguines, bijuteria, bonsais, llibres, minerals, aromateràpia, art…

Aparcament i transport public

Per al dia de les Entrades s’han habilitat grans àrees d’aparcament tant a l’accés nord de la ciutat (polígons Cotes Baixes i Cotes Altes, i plaça Al-Azraq) com a l’entrada sud (àrea del Poliesportiu i polígon de la Beniata), amb un servei de bus-llançadera que connectarà cada mitja hora amb el Centre de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén oferir als visitants forans un aparcament fàcil amb un transport fins al cor de la Festa, per no col·lapsar amb vehicles els accessos al nucli urbà.

Neteja i brossa

A banda d’això, també s’ha ampliat el dispositiu de neteja, i s’instal·laran 200 papereres de cartró a la ciutat, especialment a les àrees d’Alçamora i Cervantes, la Glorieta, i també al recinte firal, on s’ubica la fira.

A més, la Regidoria de Medi Ambient ha ampliat el dispositiu normal de neteja en unes 30 persones, encarregades de la neteja dels vials després dels principals actes, i ha habilitat 9 punts especials de contenidors al Centre de la ciutat.

Seguretat i prevenció

Des de la Regidoria de Festes s’ha incidit especialment en el fet que, com es fa els darrers anys s’està prestant una atenció especial al compliment de la legislació sobre seguretat i s’està portant a terme un estricte control en els establiments hostalers.

I un any més, des dels serveis d’Urbanisme de l’Ajuntament s’ha procedit a inspeccionar tots els balcons del recorregut fester i s’han posat a punt els que no ho estaven per garantir la seguretat total.

Pel que fa a la seguretat, d’altra banda, es comptarà amb el major dispositiu que mai s’haja habilitat a la ciutat enguany comptarà amb 1.200 professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra, Dia dels Músics. Cal destacar el reforç de 37 agents de Policia Local procedents d’altres poblacions que l’Ajuntament ha encarregat per al Dia de l’Entada. Cal informar que la Policia Nacional també augmentarà el nombre d’efectius tal com ja ha fet a altres festes com la Magdalena o Falles.

Emergències i Protecció Civil

Conformen aquest dispositiu efectius de la Policia Nacional (dels quals, alguns operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat); efectius de la Guàrdia Civil en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural amb el Seprona, a més del control de la pólvora en la seua distribució, agents de la Policia Local operaran als quatre dies de Festes, efectius de Bombers amb 9 vehicles, efectius de Creu Roja amb 11 vehicles, operaris d’Obres i Serveis, més de 150 voluntaris de Protecció Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries format per més de 150 professionals de l’Àrea de Salut.

Es important destacar que s’ha habilitat un Bloc temàtic creat pel Departament d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi s’explica tot els talls de trànsit, aparcaments, horaris de l’autobús llançadera, entre altes moltes coses.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *