foradia subscriutegrat

Toni Francés “una ciutat amb molta gent amb ganes”

Volem conèixer el pensament de les principals forces polítiques d’Alcoi. Com valoren el que s’ha fet a Alcoi els últims anys; com interpreten les necessitats i possibilitats d’Alcoi; què mesures d’urgència aplicarien; i com creuen que serà la pròxima legislatura. Anem allà. • Toni Francés és l’actual alcalde d’Alcoi, per PSPV Alcoi, i aspira a continuar sent-ho en la pròxima legislatura.

Vivim un moment històric. Els efectes de la prolongada crisi financera han canviat la forma dels ciutadans de viure la política. Aquest canvi ha tingut manifestacions de molts tipus: desafecció, conscienciació, implicació… però sobretot, voluntat, necessitat i sentiment ciutadà de veure una política feta des de l’ètica, la transparència i la vocació de representació dels interessos dels alcoians i de la seua ciutat.

Aquest fet està obligant a repensar la forma de fer política per part dels partits i dels ciutadans. I d’alguna forma està convulsionant l’escenari polític general, el qual, tot apunta, aquest any va a viure una intensa reestructuració.

toni frances

Toni Frances, alcalde d’Alcoi./

Toni Francés és l’actual alcalde d’Alcoi, per PSPV Alcoi, i aspira a continuar sent-ho en la pròxima legislatura.

Bon dia Toni. Fes-nos una valoració general de la legislatura 2011 – 2015 d’Alcoi.

Han sigut 4 anys molt complicats, no ja per la inestabilitat política que hem viscut, sinó per la situació econòmica i social que hem patit. Atur, dificultats de moltes famílies per arribar a final de mes, desnonaments, situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi. Però en estos anys hem sigut capaços de donar una resposta des del Govern municipal a pesar de les dificultats, i de la manca de competències municipals i la manca de recursos. La promoció económica i les polítiques socials han sigut les nostres prioritats i el sanejament dels comptes públics ens permet ara afrontar el futur amb una major capacitat de resposta.

Podries fer-nos un diagnòstic de la problemàtica i les possibilitats d’Alcoi?

La problemàtica d’Alcoi no és diferent de la resta de ciutats d’Espanya. L’atur i les conseqüències socials de la crisis econòmica són la principal problemàtica. El nivell d’atur a Alcoi és 4 punts inferior a la mitja de la província, i que hi han exemples d’un major dinamisme a la nostra ciutat, que ens animen a encarar el futur amb un optimisme raonable. Son una ciutat amb molta gent amb ganes i capacitat d’emprendre, i des de l’Ajuntament estem recolzant totes les iniciatives empresarials. Projectes com l’Àgora estan convertint-nos en ciutat referent en innovació i impuls emprenedor.

Assenyala algunes mesures d’urgència a aplicar a Alcoi.

Em de continuar reforçant totes les polítiques socials per pal•liar els problemes que moltes famílies alcoianes estan patint com a conseqüència de la crisis, així com les politiques de recolzament al teixit empresarial, comercial i als emprenedors. A mes des del punt de vista urbanístic, projectes com la reorganització d’Entença, la reparació de l’accés als polígons Santiago Paya i Sant Benet, així com la rotonda d’accés al polígons industrials Cotes Baixes, son projectes urgents.

Quines forces polítiques creus que compondran l’Ajuntament de la pròxima legislatura?

No crec que canvie molt la composició de l’Ajuntament a la propera legislatura. PSPV, PP i Compromís continuarem a l’Ajuntament amb un PSPV com a partit amb major recolzament dels alcoians i alcoianes, a estes 3 forces se li sumarà EU amb la nova marca en la que es presenta (Guanyem) i Ciudatans com a conseqüència del trencament i divisió interna del PP.

Amb quines forces polítiques voldríeu treballar en la pròxima legislatura?

Treballar, amb totes les forces ja que pense que totes poden aportar i totes han de poder contribuir a la millora d’Alcoi. Però acords de govern si foren necessaris només m’ho plantege amb partits que siguen d’esquerres.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *