lasarga ajualcoitel

Benilloba celebra el dia de Sant Vicent amb la tradicional Aurora

• Els participants han cantat als sants pels carrers de Benilloba des de les sis del matí • El grup ha recorregut els carrers buscant els taulellets amb els sants

Benilloba ha celebrat la seua tradicional Aurora el dia de Sant Vicent. Els participants han cantat als sants pels carrers de Benilloba des de les sis del matí.

La comitiva ha encetat el recorregut de l’Aurora a la Casa Abadia, on els membres de la Coral Parroquial i veïns han arreplegat el retor, qui els ha rebut amb beguda i pastes per agafar forces, després de la primera estrofa.

Després s’ha desplaçat a casa de l’Alcaldessa, Ana Delia Gisbert, a qui han dedicat la segona estrofa de tota l’Aurora i han agafat més forces encara amb el menjar i begudes típiques que els esperaven.

A partir d’eixe moment, i fins passades les vuit del matí, el grup ha recorregut els carrers buscant els taulellets amb els sants que han rebut el respecte del poble de Benilloba en forma de música i cançons personalitzades per a cadascú d’ells.

L’Aurora, com és costum, ha finalitzat cantant “Las mañanitas davant de l’església i després, no podia faltar l’esmorzar de germanor amb bunyols i xocolata calenta.

Poc abans de les deu del matí, la processó dels “combregats” ha encetat el seu recorregut per dur la comunió a casa d’aquells que no poden assistir a l’església i al migdia, les instal·lacions de les antigues escoles, han acollit la tradicional “torrà”, en la qual bona part del poble es dóna cita per a dinar a l’aire lliure carn a la brasa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *