foradia elgrat

Els alumnes de l’IES de Benilloba investiguen millores de gestió de residus

• “Possibles solucions a l’excés de residus plàstics que trobem a l’oceà”. Aquest és el tema que han tractat els projectes col·laboratius • Ana Delia Gisbert: "el projecte que desenvolupen busca conscienciar sobre la importància de conservar el planeta i se centra en Benilloba"

“Possibles solucions a l’excés de residus plàstics que trobem a l’oceà”. Aquest és el tema que han tractat els projectes col·laboratius engegats pels alumnes de l’IES “Pare Arques” de Benilloba, per segon any consecutiu, “Junts, Imparables”.

Els alumnes han presentat els seus treballs d’investigació i innovació educativa del projecte, el qual es desenvolupa al centre dins del projecte europeu “Sea Change”, que té l’objectiu de construir una societat més sostenible, responsable, justa i saludable amb les accions i decisions quotidianes.

Els alumnes proposaven als seus treballs:

  • La moda i el plàstic, on han treballat un vestit fet a base de plàstics;
  • Els plàstics a l’oceà, on han reproduït de forma interactiva una illa de plàstic al mig de l’oceà i
  • El reciclatge a Benilloba, pel present i pel futur del medi ambient”, que consisteix a una representació de les tres “R”, reduir, reciclar i reutilitzar, a través d’un lapbook.

A través d’ell, els estudiants aprenen la manera en què es generen els residus, d’on provenen, com es gestionen i com és que acaben (entre altres llocs) als nostres oceans i les seues conseqüències.

Entrevista amb l’alcaldessa per part dels alumnes

El grup que ha desenvolupat el projecte sobre el reciclatge a Benilloba es va desplaçar dilluns passat a l’Ajuntament per entrevistar l’alcaldessa del municipi, Ana Delia Gisbert, a propòsit de com actua el consistori en el camp del reciclatge i per conéixer la seua opinió al respecte.

Gisbert ha assegurat que “no sols és un plaer atendre als alumnes de l’institut, sinó que ho és especialment quan el projecte que desenvolupen busca conscienciar sobre la importància de conservar el planeta i se centra en Benilloba, de manera que aprenen com funciona el reciclatge des de la porta de sa casa”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *