foradia subscriutegrat

Ibi celebra un homenatge a les víctimes d’explosió de la fàbrica de pólvora Mirafé

• Una tragèdia succeïda el 16 d'agost de 1968 i que va marcar per sempre la història de la vila joguetera. • Autoritats, familiars i públic en general es van traslladar al “Passeig dels Geladors” per a inaugurar el monument en record a les víctimes

El diumenge, 30 d’abril, es va celebrar a Ibi la inauguració del monument que recordarà per sempre i retrà homenatge a les 34 víctimes d’explosió de la fàbrica de pólvora per a joguets Mirafé.

Una tragèdia succeïda el 16 d’agost de 1968 i que va marcar per sempre la història de la vila joguetera.

El matí va començar amb una missa pels morts que va tenir lloc a les 11:00 en l’Església de la Transfiguración del Senyor. A continuació, autoritats, familiars i públic en general es van traslladar al “Passeig dels Geladors” per a inaugurar el monument en record a les víctimes.

Es tracta d’un monument de grans dimensions instal·lat en una illeta central de l’avinguda. Una peça de granit blanc que simbolitza la vida i roques caigudes als seus peus que signifiquen el que es va desprendre aqueix dia.

En la part superior de la pedra, hi ha una peça negra que representa el duel per les víctimes. Al voltant de la mateixa, elaborada en metall i en forma d’arc quadrat, hi ha una estructura metàl·lica de grans dimensions en la qual es poden llegir els noms de tots els morts en la tragèdia.

Després de la benedicció del monument per part del sacerdot i unes emotives paraules de diversos implicats en el succés, es va realitzar una solta de globus, donant per inaugurat el lloc.

La programació va continuar a la vesprada en el Centre Cultural Salvador Miró, on es va realitzar una projecció de la documentació gràfica de l’accident i, seguidament, els assistents van poder gaudir de l’obra de teatre “Fràgilxs: Reconstrucció Ficcional de la Memòria”.

Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, assenyala que “es tracta d’un succés oblidat en el temps que va marcar profundament la història de la nostra ciutat i per a nosaltres era un assumpte pendent que havíem de dur a terme. Per açò, hem treballat durant mesos amb les famílies per a poder realitzar aquest homenatge respectant la seua voluntat en un tema tan delicat com a aquest i és ara quan ho hem pogut fer realitat de manera que perdure per sempre en el temps, en aquest xicotet espai de record per a tots els familiars, amics i veïns iberuts”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *