foradia subscriutegrat

Alcoi presenta tres exposicions d’art contemporani de la Càtedra Antoni Miró de la UA

• La mostra col·lectiva "Papers i collages per a Joan Valls", "Extracció" de Jordi Vila i "A l’ombra del Montgó" d'Hans Dieter Zingraff • Tres propostes expositives a Alcoi amb la participació de la Càtedra Antoni Miró UA que podran visitar-se durant tot el mes de maig.

La mostra col·lectiva “Papers i collages per a Joan Valls” a la Llotja de Sant Jordi, “Extracció” de Jordi Vila, en el Centre Ovidi Montllor, i “A l’ombra del Montgód’Hans Dieter Zingraff, en el Centre Cultural, són les tres propostes expositives a Alcoi amb la participació de la Càtedra Antoni Miró UA que podran visitar-se durant tot el mes de maig.

Papers i collages per a Joan Valls és una exposició col·lectiva que vol servir per a aproximar la frescor de les obres amb aquest suport. Per cronologia, els artistes seleccionats van des d’Antonio Lorenzo (Madrid, 1922-2009) fins a Albano Hernández (Àvila, 1988), amb peces de tendències plàstiques diferents i amb diferents tècniques, que abasten des del grafit fins a l’acrílic, passant pel gouache o les ceres, però sempre utilitzant el paper com a suport o amb la tècnica de collage.

La segona proposta es denomina “Extracció” de l’artista Jordi Vila, pintor que ha begut de les fonts de l’avantguarda, segueix evolucionant des de la seua talaia barcelonina, en la seua nítida i esquemàtica tasca d’evitar el superflu, mantenint en suspens a l’espectador que descobreix que per a córrer no fa falta multiplicar les cames sinó descobrir la roda.

I finalment, l’obra titulada “A l’ombra del Montgód’Hans Dieter Zingraff que mostra una íntima connexió amb les tendències geomètriques del constructivisme del segle XX, ha passat per diverses etapes en la seua evolució, de manera especial per aquella dels anys 70, basada en el seu compromís personal i la crítica social. Va passar dels seus inicis amb trets figuratius i manipulant corbes i cercles a treballar únicament l’abstracció.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *