foradia cdturisme

Podem en procés de renovació de càrrecs, organització i estratègia política

• La II Assemblea Ciutadana se celebrarà el dissabte 14 de maig, dia el qual els més dels 53.000 inscrits podran votar, • Les tres candidatures que s’han presentat són Obrint Podem, Més Morat Més Podem i Una Marea per Aprofundir el Canvi • Alcoians que es presenten: Vicenta Jiménez, Naiara Davó, Carmina Reig, Javier Segura


La formació morada està travessant un procés de renovació en l’àmbit autonòmic: la II Assemblea Ciutadana del País Valencià. Aquesta donarà pas a la renovació de tots els càrrecs que dirigeixen aquesta organització en el territori: la secretaria general i el consell ciutadà valencià, així com la comissió de garanties democràtiques.

La II Assemblea Ciutadana se celebrarà el dissabte 14 de maig, dia el qual els més dels 53.000 inscrits podran votar, fins al dia 20 de maig, una de les tres candidatures que s’han presentat.

Abans d’arribar al 14 de maig Podem ha organitzat al llarg del territori múltiples actes amb l’objectiu que les 3 diferents candidatures puguen exposar i debatre la proposta política i organitzativa que acompanya a cadascuna d’elles. A les nostres comarques, aquest acte ha tingut lloc a Ibi, on han participat les tres candidatures. A continuació sintetitzem l’estratègia política i organitzativa de cadascuna.

Obrint Podem

Està encapçalada per la senadora Pilar Lima (candidata a la secretaria general), seguida per l’inspector de treball Héctor Illueca i la senadora alcoiana Vicenta Jiménez. Amb el suport de Pablo Iglesias, se situa en la línia d’impugnació política que segueix la direcció estatal de la formació. Valora que el Govern valencià ha promogut canvis importants per a la població, però manifestament insuficients. Motiu pel qual aposta per una actitud més crítica que la que Podem ha tingut fins ara.

El seu document organitzatiu proposa un tipus d’estructura interna oberta a la ciutadania i els moviments socials. El seu plantejament parteix de la necessitat de superar l’estructura organitzativa del partit polític tradicional oferint a la població canals de participació i apuntant a les candidatures d’unitat popular com a fórmula municipalista (sempre amb prèvia consulta amb els inscrits dels territoris).

La regidora per Guanyar Naiara Davó i la politòloga i sociòloga Carmina Reig són dues candidates alcoianes al consell autonòmic de Podem per aquesta candidatura.

Més Morat, Més Podem

Candidatura conformada pels més pròxims al fins ara secretari general de Podem, Antonio Montiel. L’advocada i doctora en Dret Fabiola Meco és la seua candidata a la secretaria general. La secunden les diputades autonòmiques Beatriz Gascó i Àngela Ballester.

Políticament, candidatura, a grans trets, orgullosa de les tasques que ha realitzat Podem en l’àmbit autonòmic fins ara. La candidatura manifesta que “no ens conformem, és hora d’apretar l’accelerador i avançar decidits, per això hem definit un full de ruta amb tres eixos transversals i fonamentals el feminisme, la igualtat i la democràcia”.

Organitzativament, l’autonomia davant la direcció estatal és un dels seus principis forts. Crítica amb els plantejaments de confluència amb altres formacions i centralitzadora en l’àmbit comarcal.

D’aquesta candidatura també forma part l’alcoià president de les Huestes Blanquiazules Javier Segura.

Una Marea per Aprofundir el Canvi

Candidatura en la qual conflueixen el corrent anticapitalista i els crítics a la direcció d’Antonio Montiel. El cap de la llista és el diputat Antonio Estañ, al qual segueixen els diputats Sandra Minguez i Daniel Geffner.

El seu plantejament polític es defineix així: “encara que s’ha fet molt traient al Partit Popular del Govern, hem de dir que no és suficient. La veritat és que ens queda molt treball per davant per a revertir la desigualtat que, malgrat certes millores socials, segueix patint la gent del País Valencià”.

Organitzativament, creu en l’autonomia davant de la direcció estatal i l’arrelament al territori. Ha optat per distingir-se de la resta de candidatures pels seus procediments democràtics: per a conformar la candidatura ha obert processos de preprimàries i consultes a les seues bases.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *