Foradia ajualcoitel

Ibi celebra la III Fireta de l’herberet

• La tercera edició de la Fireta de l'herberet d'Ibi tindrà lloc els dies 27 i 28 de maig i 2 i 3 de juny • Actes lúdics i participatius, perquè els visitants es divertisquen i aprenguen els secrets de l'herbero, una de les joies de la tradició medicinal i gastronòmica de les muntanyes d'Alacant

La tercera edició de la Fireta de l’herberet d’Ibi tindrà lloc els dies 27 i 28 de maig i 2 i 3 de juny. En aquests dies l’Estació Biològica obrirà les seues portes a totes aquelles persones que desitgen visitar-la, amb diversos actes lúdics i participatius, perquè els visitants es divertisquen i aprenguen els secrets de l’herbero, una de les joies de la tradició medicinal i gastronòmica de les muntanyes d’Alacant.

El dissabte 27 de maig, a les 9 h, es realitzarà una excursió d’iniciació amb eixida des del Museu de la Biodiversitat a la Lloma del Riu per a conéixer les plantes utilitzades en l’elaboració de l’herbero.

El diumenge 28, a les 8:30 h, tindrà lloc una eixida d’especialització per a la recol·lecció de les herbes usades tradicionalment en l’herbero, coordinada per APUNTA i que comptarà amb la presència d’experts en botànica i etnobotànica mediterrànies en la qual, a més, els participants podran elaborar la seua pròpia fórmula.

El divendres, 2 de juny, a les 20:00 h, en la sala d’exposicions temporal del Museu de la Biodiversitat es realitzarà l’obertura de la Fireta amb una taula redona “L’herbero: de la tradició a l’alta cuina”. A continuació tindrà lloc un tast de begudes espirituoses amb productes típics. L’activitat té un preu de 5 euros i les persones interessades a participar han de realitzar la inscripció en el mateix museu.

La Fireta tindrà lloc el dissabte 3 amb diferents llocs d’artesania i alimentació tradicional de la zona, així com estands d’associacions participants en el Jardí Botànic de Torretes. La programació començarà a partir de les 10:30 h amb diferents activitats paral·leles a la fira com a destil·lació artesanal d’aiguardent i degustacions; concurs popular d’herberos tradicionals de les muntanyes d’Alacant, tallers d’elaboració d’herberos per a adults, visites guiades, tast popular i concerte recital poètic- musical, així com tallers infantils i inflables per a xiquets.

Santi Cózar, regidor de Medi Ambient, assenyala que “aquesta fira que gira al voltant d’una cosa tan nostra com l’herbero, atrau any rere any una major quantitat de públic que vol conéixer el nostre Jardí Botànic i descobrir els secrets d’aquest producte tan genuí que desperta gran interés. ”.

Els organitzadors són l’Estació Biològica – Jardí Botànic Torretes d’Ibi, la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament, el CIBIO de la Universitat d’Alacant, el Museu de la Biodiversitat iberuda i l’Associació Micológica Alacantina (APUNTA).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *