foradia subscriutegrat

Alcoi adquireix 6 desfibril·ladors per evitar parades cardíaques

• Una parada cardíaca li pot ocórrer a qualsevol persona, en qualsevol moment i en qualsevol lloc • 3 dels desfibril·ladors es posaran a disposició dels vehicles patrulla que circulen per la ciutat. I els altres tres es col·locaran a edificis públics.


Alcoi ha adquirit 6 desfibril·ladors per a evitar o ajudar a superar parades cardiorespiratòries. 3 d’ells es posaran a disposició dels vehicles patrulla que circulen per la ciutat. I els altres tres es col·locaran a edificis públics: la piscina del poliesportiu Eduardo Latorre i la Casa Consistorial.

La iniciativa d’aquesta adquisició va ser de Guanyar Alcoi, que ho va demanar en un Plenari Municipal fa uns mesos.

Per a fer ús dels desfibril·ladors cal formació específica. Per aquest motiu, l’equip local d’emergències, la Policia Local i funcionaris de l’Ajuntament faran cursos que els capaciten per a utilitzar-los.

Segons David Lerma, intendent cap de la Policia Local, i Juan Carlos Terol, cap del departament de Seguretat i Protecció Civil, han comentat que els desfibril·ladors són una recomanació de la Conselleria, i de fet són nombrosos els municipis que els estan adquirint.

Cal tindre en compte que, tal com va comunicar Guanyar, una parada cardíaca li pot ocórrer a qualsevol persona, en qualsevol moment i en qualsevol lloc. A l’Estat espanyol s’estima que cada any es produeixen més de 30.000 parades cardíaques, la qual cosa equival a una mitjana d’una parada cardíaca cada 20 minuts, ocasionant 4 vegades més morts que els accidents de trànsit.

L’experiència acumulada en aquestes dècades en les Unitats de Vigilància Intensiva demostra que l’efectivitat de la desfibril·lació primerenca en la recuperació d’un ritme cardíac eficaç és del 90% quan és possible efectuar la desfibril·lació en el primer minut d’evolució de la fibril·lació ventricular (FV).

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *