foradia subscriutegrat

EUPV argumenta a favor de l’educació pública, laica i de qualitat

•.”El govern del PP va deixar a l’escola pública amb 834 aules menys, a l’alumnat en barracons (la nostra comarca estem patint-ho), i amb un espoli de recursos públics” • “Si tant els agrada l’educació privada i religiosa que se la paguen com es feia abans de concertar-la” assenyala la coordinadora comarcal d’EUPV

Arrel la mobilització produïda a Alcoi dels defensors de l’educació concertada i de l’acord plenari a l’Ajuntament alcoià el passat dilluns 29, EUPV comunica que recolza l’escola pública, laica i de qualitat.

La coordinadora comarcal d’EUPV, Eli Aleix, recorda que l’educació concertada va nàixer per a suplir les mancances de places públiques, “no tenim  que oblidar aquest xicotet detall, va ser Felipe González que va tindre la brillant idea de concertar allò privat en compte de fer escoles públiques”.

Des de llavors, anys 80, la concertada ha anat adquirint uns drets que no li pertoquen: “el PSOE ha contribuït a fomentar aquest negoci, que per suposat està darrere l’església catòlica,  que significa una bona oportunitat perquè la religió perdure en el temps amb eixa evident influència en l’alumnat i les seues famílies”

El govern del PP va deixar a l’escola pública amb 834 aules menys, a l’alumnat en barracons (la nostra comarca estem patint-ho), i amb un espoli de recursos públics en l’empresa CIEGSA, remarca Aleix: “amb aquests diners mal gestionats al llarg del període de governs del PP es podrien haver resolt les necessitats d’infraestructures al nostre territori. Mentre tot això passava al País Valencià, a l’ensenyament concertat li donaven 95 aules més. I en pregunte, això és just?”.

La coordinadora comarcal conclou: “la decisió la prenem els pares i les mares, si tant els agrada l’educació privada i religiosa que se la paguen com es feia abans de concertar-la” assenyala la coordinadora comarcal d’EUPV.    

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *