lasarga ajualcoipresuparticipa

José Ferrándiz Lozano promou la figura de José Estruch a la Mostra d’Alcoi

• La Mostra de Teatre és un esdeveniment consolidat a Alcoi des de fa 27 anys. Hem parlat amb alguns professionals perquè ens aporten la seua visió al respecte • José Estruch Sanchis, ens comenta José Ferràndiz, va ser un dels directors teatrals espanyols més importants i influents del segle XX

La Mostra de Teatre és un esdeveniment consolidat a Alcoi des de fa 27 anys. Un espai on es reuneixen els professionals del món del teatre, actors, companyies, directors, programadors, distribuïdors… per tal de compartir experiències i crear vincles professionals que estimulen l’àmbit de la cultura i el teatre.

Hem parlat amb alguns d’aquests professionals perquè ens aporten la seua visió al respecte. En aquest cas, amb el director de l’IES Juan Gil Albert d’Alacant, José Ferrándiz.

 

José Ferrándiz Lozano és el director de l’IES Juan Gil Albert d’Alacant, està present a la Mostra de Teatre d’Alcoi perquè està a càrrec del projecte Estruch, en aquesta ocasió presentant una exposició divulgativa itinerant que pretén revalorar l’experiència professional de José Estruch.

José Estruch Sanchis, ens comenta José Ferràndiz, va ser un dels directors teatrals espanyols més importants i influents del segle XX, Premi Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura en 1990.

En enguany s’ha complit el primer centenari del seu naixement i amb aquest motiu “el IAC Juan Gil Albert i el Teatre Principal entre uns altres, van iniciar una sèrie d’activitats per a rescatar la seua figura, divulgar i reivindicar la seua rellevant aportació a la cultura i al teatre espanyol”.

Mitjançant aquesta exposició es pretén “reconéixer, redescobrir i visibilitzar la seua figura mitjançant aquesta mostra que es planteja amb un clar matís didàctic, perquè té com a objectiu principal acostar al públic de la província la personalitat i el llegat humà i cultural de José Estruch, fins ara poc difós”.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *