Foradia elgrat

Descontent als sindicats i organitzacions empresarials respecte al Pla del Consorci Comarcal

• CCOO, UGT i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial volen “expressar el nostre profund malestar perquè els treballs realitzats pel Consorci no hagen considerat rellevant la participació dels agents socials" • La seua reivindicació és la de “tornar d’immediat a la metodologia del diàleg social, ja que no s’entén la realització d’un Pla de dinamització territorial sense tindre en compte l’opinió dels treballadors i els empresaris".


Les organitzacions sindicals de CCOO i la UGT en el territori de les Comarques Centrals Valencianes (CCV) i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial integrada per les organitzacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC, han analitzat conjuntament l’anunci i la presentació pública d’un Pla Estratègic de Dinamització realitzat pel Consorci de les CCV.

Aquestes organitzacions van participar en la reunió celebrada a Ontinyent el 20 de novembre de 2015 en la qual s’acordà reactivar el consorci i impulsar una nova etapa. En la reunió es va decidir també la creació d’un Consell Econòmic i Social de les CCV, atés que tots els actors es van manifestar per un mètode de treball fortament lligat al diàleg i la concertació amb els agents socials.

En aquest sentit les organitzacions volen “expressar el nostre profund malestar perquè els treballs realitzats pel Consorci no hagen considerat rellevant la participació dels agents socials i que s’haja arribat al punt de presentar el passat dia 2 de juny el Pla de Dinamització, desenvolupat pel Consorci en col·laboració amb la consultora Enerlis, sense que tinguérem cap coneixement i sense que el procés d’elaboració haja contemplat cap participació de les organitzacions empresarials i sindicals representatives”.

Tant la representació Patronal, Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVALIBIAEFEDAC) com la sindical de CCOO i UGT defensen la necessitat de la vertebració territorial de les comarques, a més d’un Pla que les dinamitzen, per a millorar el model productiu i aconseguir eixir de l’actual situació econòmica que afecta les persones.

Per això consideren: “excloure’ns del procés és completament inacceptable i volem manifestar la nostra perplexitat per aquesta actuació que està fora de tota lògica social i política”.

La seua reivindicació és la de “tornar d’immediat a la metodologia del diàleg social, ja que no s’entén la realització d’un Pla de dinamització territorial sense tindre en compte l’opinió dels treballadors i les treballadores, ni per la representació empresarial
intersectorial d’aquestes comarques”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *