foradia barnasants

Professorat, STEPV i Podem exigeixen al Consell blindar la filosofia en ESO i Batxillerat

• Han demanat incorporar el pròxim curs l’assignatura de filosofia com a matèria específica i obligatòria de quart de l’ESO • Si no es negocia i es publica la modificació del decret abans de setembre, no s’arribarà a temps perquè entre en vigor per al curs que ve.

L’Assemblea de Professorat de Filosofia, junt amb el STEPV, Sindicat de Treballadors d’Ensenyament del País Valencià, ha demanat incorporar el pròxim curs l’assignatura de filosofia com a matèria específica i obligatòria de quart de l’ESO. També per a blindar història de la filosofia en segon de Batxillerat.

Per la seua banda, Podem ha exigit al conseller d’Educació que promulgue un decret per a fer realitat aquesta reivindicació.

Antonio Estañ, diputat autonòmic i recentment elegit secretari general autonòmic de la formació, ha incidit que la Comunitat Valenciana és l’única autonomia no governada pel PP que no ha procedit al blindatge d’aquesta assignatura en el currículum i li ha instat a complir el mandat unànime de Les Corts.

Així mateix, ha destacat que “la Comunitat Valenciana, després de 20 anys de foscor, ha de ser avantguarda ara en la defensa del pensament” i ha instat al Consell a “fer com a Balears, Andalusia o Catalunya i blindar la filosofia, donant-li el lloc que mereix dins d’una societat que vol conéixer el seu passat per a entendre el seu present i guanyar el seu futur”.

Si no es negocia i es publica la modificació del decret abans de setembre, no s’arribarà a temps perquè entre en vigor per al curs que ve, segons comunica el STEPV, amb la qual cosa es perdrà un any sencer per salvar la matèria de Filosofia en batxillerat.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *