foradia subscriutegrat

El Cabeçó de Mariola mostra el seu passat iber

• Més de trenta persones van assistir a la visita guiada al poblat iber del Cabeçó de Mariola, situat a 1040 metres d’altitud i en el terme d’Alfafara • Els ibers van ocupar aquesta zona de la serra de Mariola, de 4,5 hectàrees entre l’àrea limitada per una muralla i la d’ampliació, des de l’any 900 a. C. fins l’any 70 a. C

Més de trenta persones van assistir a la visita guiada al poblat iber del Cabeçó de Mariola, situat a 1040 metres d’altitud i en el terme d’Alfafara. L’activitat va començar de bon matí amb l’excursió que va portar als visitants des de la porta de l’Ajuntament fins a la zona, per la ruta de la Font del Sagristà.

Els excursionistes van agafar forces amb un esmorzar, oferit per l’Ajuntament d’Alfafara, amb coques de tomaca, ceba i dolça a més de meló d’alger. Després van recórrer part del poblat iber.

Ignasi Grau, arqueòleg i professor de la Universitat d’Alacant, va ser l’encarregat d’explicar com era el poblat dels ibers i com eren les restes que estaven trobant gràcies als treballs d’excavació que estan desenvolupant durant les dues setmanes centrals d’aquest mes de juny.

Els ibers van ocupar aquesta zona de la serra de Mariola, de 4,5 hectàrees entre l’àrea limitada per una muralla i la d’ampliació, des de l’any 900 a. C. fins l’any 70 a. C., segons indiquen els investigadors.

Per altra banda, alumnes d’Arqueologia i el mateix Grau treballen per a obtenir restes de ceràmica i de les parets de les cases per continuar estudiant com era la vida dels ibers en aquest enclavament natural.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *