Foradia ajualcoitel

Agres celebra la Fira de l’Ovella amb el seu concurs de gossos de ramat

• Agres acollirà aquest dissabte 6 de maig la primera edició de la Fira de l’Ovella • Les parades de menjar i artesania obriran portes a partir de les 12 del migdia • Els pastors participants demostraran quin d’ells té el gos millor ensinistrat per a conduir les ovelles

Agres acollirà aquest dissabte 6 de maig la primera edició de la Fira de l’Ovella, que encetarà programació a les 10h amb una visita al poblat de la Mola a càrrec de l’arqueòleg Joaquim Bolufer.

La fira pròpiament dita, és a dir, les parades de menjar i artesania obriran portes a partir de les 12 del migdia, quan també s’encetaran els tallers de calç i de llana guirra, contacontes i una partida de pilota.

En el marc de la programació de la fira, que es desenvoluparà al llarg de tot el dia entre la plaça de l’Assut i la plaça de l’Església d’Agres, tindrà lloc la xerrada “Ramats i pastures a les Comarques Centrals, una perspectiva històrica” (19h.) a càrrec del professor d’història medieval de la UV, Frederic Aparisi.

La fira també inclou un sopar popular (21:30h.) on serà possible degustar ovella guirra, i es tancarà amb un sarau de balls de rotgle (23h.) que comptarà amb la col·laboració del Grup de Danses del Baladre de Muro, el Grup de Danses d’Agres i la Rondalla la Teixera d’Agres.

Aquesta fira naix enguany baix l’impuls dels promotors del Concurs de Gossos de Ramat de la Valleta d’Agres, que aquest diumenge 7 de maig aplegarà a la seua cinquena edició.

El Col·lectiu l’Esquella, l’Ajuntament d’Agres i l’Ajuntament d’Alfafara, amb la col·laboració de nombroses entitats, promouen un any més aquest concurs, on els pastors participants demostraran quin d’ells té el gos millor ensinistrat per a conduir les ovelles, mitjançant la realització de diversos exercicis. Enguany participaran 12 pastors provinents de Navarra, Catalunya, Balears, País Basc i diverses comarques valencianes, la majoria d’ells amb un extens palmarès de premis, fet que farà que el concurs tinga un alt nivell.

El concurs s’iniciarà a les 10:30h i tindrà lloc a l’aire lliure en uns terrenys de la Valleta d’Agres que hi ha entremig d’Agres i Alfafara, i ben a prop de la CV-700. En el transcurs del concurs els gossos hauran de conduir el ramat d’unes 20-25 ovelles a través de passadissos i tancats seguint les ordres dels seus amos. En la passada edició, el Concurs de Gossos de Ramat de la Valleta d’Agres va comptar amb vora un miler d’espectadors.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *