foradia camaraalcoi

La Protectora d’Animals d’Ibi lluita contra l’abandó de mascotes

• En 2015 van ser abandonats en el nostre país més de 137.000 gossos i gats • L'objectiu és conscienciar que els animals són éssers vius que estab acostumats a estar en una llar i viure amb una família.

La Societat Protectora d’Animals d’Ibi, en col·laboració amb els ajuntaments d’Ibi, Onil, Tibi, Cocentaina, Muro i Caudete, ha engegat la seua campanya estival contra l’abandó d’animals sota el lema “Abandonar és condemnar. En les pròximes vacances, tu decideixes la resta de la seua vida”.

L’objectiu de la campanya és frenar les elevades taxes d’abandons que es registren en aquesta època de l’any, amb l’arribada imminent de les vacances, per a conscienciar a la població que els animals són éssers vius que no mereixen ser abandonats en el carrer, acostumats a estar en una llar i viure amb una família.

Aquesta campanya estival contra l’abandó se summa a altres realitzades per ajuntaments, protectores i associacions en defensa dels animals a nivell nacional per a reduir l’abandó de les mascotes, que augmenta considerablement durant l’estiu, encara que se succeeix durant tot l’any.

Segons l’informe anual que realitza la Fundació Affinity, en 2015 van ser abandonats en el nostre país més de 137.000 gossos i gats, xifra que situa a Espanya entre els països de la Unió Europea on més animals s’abandonen.

La tinent d’alcalde de l’àrea de Tinença d’Animals de l’Ajuntament d’Ibi, Ana Tello, afirma que “amb aquesta campanya col·laborem amb la Protectora per a sumar forces contra l’abandó de mascotes i que tots prenguem consciència que es tracta d’éssers vius que no podem deixar a la seua sort, perquè es tracta d’un delicte i suposa també un risc per als ciutadans. Les persones que decideixen tenir un animal de companyia deuen ser conscients que necessiten atencions i que hem de cuidar-los perquè depenen de nosaltres, per la qual cosa cal analitzar la decisió abans que entren en la llar”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *