lasarga mediamborganica

El Cementeri d’Alcoi protagonista de la nova ruta “La ciutat adormida”

• Al voltant de 90 persones han pogut gaudir d'una nova edició de la ruta "La ciutat adormida" pel Cementeri de Cantagallet • Cal ressenyar que des de 1889 aquest cementeri es convertirà en un autèntic espai de representació social, reflex fidel de la societat industrial alcoiana

Dins del cicle 10 excursions voltant Alcoi organitzat pel CAEHA, Centre d’Estudis Arqueològics i Històrics d’Alcoi), al voltant de 90 persones han pogut gaudir d’una nova edició de la ruta “La ciutat adormida” pel Cementeri de Cantagallet.

En aquesta ocasió, el guia ha estat l’historiador Lluís Vidal, qui ha realitzat un recorregut de dues hores per les diferents fases del recinte, detenint-se en aquells aspectes més significatius i insistint en el valor històric del Cementeri com a reflex de la societat industrial.

Cal ressenyar que des de 1889 aquest cementeri es convertirà en un autèntic espai de representació social, reflex fidel de la societat industrial alcoiana. La zona amb una major riquesa i varietat artístiques del cementeri és la dels panteons exempts, on es presenta una gran varietat d’estils artístics: eclecticisme, historicismes o revivals, modernisme, art déco i racionalisme.

Aquests valors patrimonials han permés que, des del 2012, forme part de la Ruta Europea de Cementeris, considerada Itinerari Cultural pel Consell d’Europa.

Font: Redacció./


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *