Foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi compta amb una comissió contra l’assetjament escolar

• La regidoria d'Educació ha constituït la comissió “Contra-Acoso”. El seu objectiu és oferir formació per tal de prevenir i combatre el problema. • Es pretén, sobretot, treballar conjuntament amb centres educatius, policia, i altres administracions.

La regidoria d’Educació ha constituït la comissió “Contra-Acoso. El seu objectiu és oferir formació per tal de prevenir i combatre el problema.

Aquesta està assessorada per un gabinet psicopedagògic i treballa conjuntament amb policia local, policia nacional, serveis socials, conselleria de sanitat, associació de víctimes del delicte i atenció primària.

Es pretén, sobretot, treballar conjuntament amb centres educatius, policia, i altres administracions per a consensuar actuacions conjuntes en les diferents situacions.

A partir de la constitució de la comissió, davant d’un possible assajament (detectat tant pel pediatre, pel centre escolar, com per una denúncia en policia o consultat directament a la comissió) el cas es treballarà conjuntament pels membres per a donar una resposta àgil i consensuada. La comissió es reunirà mensualment de manera habitual i de manera extraordinària quan siga necessari.

El primer pas consistirà a passar un qüestionari per a detectar quines són les mancances en aquesta àrea i poder programar la formació definitiva adaptada a les necessitats actuals dels professionals de l’educació en Alcoi. Per la seua banda, la formació en famílies i alumnes es vol que incidisca clarament en la diferència entre què és assajament o què és conflicte, en la detecció dels símptomes d’un possible cas i en què fer, i on anar.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *