foradia subscriutegrat

La Virginia Tech fitxa al catedràtic murer de la Universitat d’Alacant Juan Luis Nicolau

• El catedràtic murer, Juan Luis Nicolau, de la Universitat d’Alacant, fitxa per la Virginia Tech, la universitat americana líder en el seu camp d’investigació • Des de l’equip de direcció de la Universitat ho han comparat “al fitxatge d’una estrella de bàsquet per la NBA” • Està considerat entre el top-25 investigador de turisme a nivell internacional

Considerat un dels principals investigadors en Turisme del món, el catedràtic del Departament de Màrqueting de la Universitat d’Alacant i actual degà de la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Juan Luis Nicolau, ha sigut “fitxat” per la Universitat Politècnica de Virgínia, més coneguda com Virginia Tech, la segona universitat més important dels Estats Units en investigacions turístiques.

Nascut i establit a Muro, el professor Nicolau ocuparà una plaça de catedràtic en la qual espera poder seguir desenvolupant les tasques docents que fa i incrementar al màxim la seua carrera científica i investigadora.

L’oferta de la Virginia Tech ha sigut molt ben rebuda tant en el Departament i la mateixa Facultat, on ho qualifiquen de “gran orgull”. Des de l’equip de direcció de la Universitat ho han comparat “al fitxatge d’una estrella de bàsquet per la NBA”. Palomar ha destacat la professionalitat de Nicolau, “l’excel·lent nivell acadèmic i investigador que té i el seu compromís amb la gestió universitària”.

El catedràtic alacantí assegura sentir-seuna mica aclaparat, molt content i absolutament agraït” amb la proposta que va partir de la mateixa universitat americana “des d’on m’han posat totes les facilitats per a poder incorporar-me amb les màximes comoditats i garanties, com més prompte millor”.

Acadèmic i músic

Juan Luis Nicolau és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d’Alacant on exerceix com a catedràtic de Màrqueting, una àrea en la qual és el catedràtic més jove d’Espanya. Actualment és el degà de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials.

Ha sigut professor en diferents universitats dels Estats Units. Amb més de 90 investigacions publicades en les revistes científiques més prestigioses a nivell internacional, està considerat entre el top-25 investigador de turisme a nivell internacional d’acord amb al revista Tourism Management Perspectives. Ha rebut 13 premis d’investigació.

Juan Luis Nicolau és, a més, un reconegut compositor i intèrpret de guitarra, disciplina en la qual ha aconseguit diferents premis i reconeixements internacionals, principalment als Estats Units. Va iniciar els estudis de guitarra a Muro d’Alcoi amb els mestres Toru Kannari i Yukiharu Inoue, per a acabar la carrera de la mà del mestre José Tomás a Alacant. Ha assistit a cursos internacionals impartits per guitarristes de prestigi internacional com David Rusell, Roberto Aussel, José Luis González o Iván Rijos, entre d’altres. Ha fet diverses gires amb l’Orquestra Simfònica d’Alacant interpretant com a solista el “Concert d’Aranjuez”.

Entre els diversos premis que ha obtingut, cal destacar:

  • – Premi Extraordinari de Final de Carrera del Conservatori Superior de Música “Oscar Esplá” d’Alacant.
  • -Premi d’Interpretació de la “Societat de Concerts d’Alacant”.
  • -Premi al millor intèrpret de la Comunitat Valenciana en el Certamen Internacional de Guitarra “Francisco Tárrega” de Benicàssim.
  • -Primer Premi en el Concurs Nacional de Guitarra “Francisco Tárrega” per a joves.
  • -Primer Premi en el Concurs “Ciutat d’Elx”
  • -Premi al millor intèrpret de la Comunitat Valenciana en el Certamen Internacional de Guitarra “Luis Milán-Vila de l’Olleria”
  • -Ha obtingut la Medalla d’Or de composició dels Global Music Awards (Califòrnia), pel seu Concert per a Guitarra i Orquestra de plectre “Estàncies en la Serra Mariola”.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *