foradia subscriutegrat

Un estudi del Consell de la Generalitat situa l’economia verda com a motor d’ocupació

• Un dels principals jaciments d'ocupació estarà relacionat en un futur pròxim amb l'economia verda i la gestió ambiental. • Existeixen ja més de 45.000 treballadors en aquest sector en tot el territori valencià

El Consell de la Generalitat Valenciana ha presentat un estudi segons el qual un dels principals jaciments d’ocupació estarà relacionat en un futur pròxim amb l’economia verda i la gestió ambiental.

Existeixen ja més de 45.000 treballadors en aquest sector en tot el territori valencià. I des de l’any 2000 el nombre de persones que treballen en l’ocupació verda s’ha multiplicat per tres en 2016.

L’estudi porta el títol de Situació i Tendències de l’Ocupació Verda i l’Economia Circular a la Comunitat Valenciana‘ i un dels aspectes més importants del mateix és l’optimisme que declaren les empreses relacionades amb aquest sector. Tal és així que més del 80% de les empreses verdes enquestades mostren perspectives positives de creixement de la facturació per als pròxims tres anys.

Quant a la previsió de creixement de l’ocupació verda a curt termini, un 23% de les empreses del sector enquestades esperen ampliar les seues plantilles a curt termini, situant així aquest sector com un generador d’ocupació neta a curt termini.

L’economia verda a la Comunitat Valenciana té com a principals activitats generadores d’ocupació:

  • La gestió i tractament de residus, que concentra més del 30% de l’ocupació verda.
  • Les energies renovables quasi el 19%.
  • La captació, tractament i depuració d’aigües residuals més del 14%.
  • I l’agricultura i ramaderia ecològica al voltant del 10%.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *