foradia cdturisme

Comencen de nou les excavacions en el poblat medieval al Castellar d’Alcoi

• Els objectius principals d'aquest any consisteixen a marcar el perímetre de l'aljub trobat en la campanya d'excavació de l'any passat i documentar... • Dissabte 15 de juliol es realitzarà una visita al Castellar para totes aquelles persones que vulguen conéixer de primera mà el procés d'excavació i la història d'aquest important jaciment medieval.


Comencen de nou les excavacions arqueològiques en el jaciment del Castellar d’Alcoi. És el segon any que es realitzen durant el mes de juliol.

Els objectius principals d’aquest any consisteixen a marcar el perímetre de l’aljub trobat en la campanya d’excavació de l’any passat, documentar la muralla i la porta principal d’accés al poblat, així com comprovar la seua llarga pervivència històrica a través de la documentació estratigràfica.

Dissabte 15 de juliol es realitzarà una visita al Castellar para totes aquelles persones que vulguen conéixer de primera mà el procés d’excavació i la història d’aquest important jaciment medieval. L’excursió sortirà des d’El Collao a les 9 hores.

La investigació està dirigida per l’arqueòleg Germán Pérez Botí, autor de diversos estudis sobre aquest jaciment i professor del Col·legi Carmelites-La Presentació, centre educatiu que també col·labora en els treballs.

L’equip que participa està integrat per quatre arqueòlegs, exalumnes del col·legi, estudiants de grau de la Universitat Complutense i de màster de la Universitat d’Alacant.

El projecte s’ha impulsat des del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó, institució que custodiarà i exposarà les troballes que puguen produir-se.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *