lasarga ajualcoipresuparticipa

Sandra Mínguez: “és un verdader orgull poder parlar valencià”

• La llengua és el mitjà de comunicació que tenim les persones per a comunicar-nos, per a expressar sentiments, emocions, per a raonar, per a pensar... • El seu ús augmentarà quan es realitze la pedagogia necessària per a ensenyar als xiquets a ser bilingües.

La llengua és el mitjà de comunicació que tenim les persones per a comunicar-nos, per a expressar sentiments, emocions, per a raonar, per a pensar, per a queixar-nos, per a enfadar-nos, per a estimar-nos, per a somiar, per a fer la nostra vida, per a construir la societat i el món…

La llengua conformar la cultura i la identitat d’un poble. Com major és el seu ús, major el seu vocabulari, més rica la seua sintaxi, més amples els seus horitzons, major qualitat i profunditat d’expressió, major la seua riquesa.

De la mà d’algunes persones amb una capacitat d’influència i de construcció de societat important, volem conéixer quina és l’actualitat de l’ús del valencià i com es pot millorar.

Sandra Mínguez és diputada de Les Corts Valencianes per Podem. Va nàixer i es va criar en Conca, en l’adolescència va anar a viure a València, on resideix actualment. Per a ella, “és un verdader orgull poder parlar valencià, poder comunicar-me amb els valencians i les valencianes en la seua llengua però, sobretot, poder arribar al seu cor”.

Per a Sandra, una llengua “està per a comunicar-nos, per a voler-nos, per a empatitzar, per a unir-nos, per a aprendre, i actualment gràcies a les polítiques del canvi que entre unes altres Podem impulsa i aprova, s’estan bastint ponts per a agafar les pedres que abans ens separaven en el camí, i construir juntes una comunitat en la qual totes tenim la nostra llar des del respecte i l’admiració a la diversitat“.

Des del seu punt de vista, el seu ús augmentarà quan es realitze la pedagogia necessària per a ensenyar als xiquets a ser bilingües.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *