foradia pressupostparticipatiualcoi

Entitats d’Alcoi i comarques reivindiquen un finançament valencià just

• La societat valenciana s’organitza per un finançament just, “per denunciar l'espoli sistemàtic, que patim històricament, i no ens deixa avançar”. • A aquesta iniciativa de caràcter transversal s'han adherit diverses plataformes d’Alcoi i les comarques del voltant.

La repartició econòmica que contemplen els Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2017 deixen al País Valencià en un estat d’infrafinanciació i desigualtat notable: mentre la inversió mitjana de l’estat espanyol es situa en 185 euros per habitant, algunes comunitats autònomes, com Castella i Lleó en reben 405.

Els valencians i les valencianes rebran 119 euros per habitant, la xifra més baixa de tot l’Estat espanyol; és a dir, que la inversió baixa un 33,8 %, respecte a l’any 2016.

Davant aquesta situació, que es porta repetint els últims 15 anys, i davant la manca de recursos i infraestructures al nostre territori, la societat valenciana s’organitza per tal de reivindicar un finançament més just, “per denunciar l’espoli sistemàtic, que patim històricament, i no ens deixa avançar”, ha comentat Emma Rodríguez, portaveu de la plataforma Crida pel Finançament Valencià.

A aquesta iniciativa de caràcter transversal s’han adherit diverses plataformes d’Alcoi i les comarques del voltant. Entre elles, el Teix d’Ibi, el Centre Cultural Castellut, el Club d’Amics Unesco, la plataforma per la Dependència, les Marxes per la Dignitat, CC.OO, la Intersindical, Guanyar Alcoi, Esquerra Unida, Crida Contra el Racisme, la PAH, AA.VV de Cocentaina, els Amics de Joan Valls i la plataforma pel Dret a Decidir, entitats animalistes i estudiantils, i altres.

“Estem davant d’un estat d’emergència social i de falta de recursos per al nostre territori, a causa d’un sistema finançament profundament injust que ens castiga com a societat i que augmentarà la precarietat que ja sofreixen, especialment, els nostres sectors més desfavorits”, afirmen des de la plataforma.

El problema del finançament valencià afecta a tothom qui vivim en aquest territori, per aquest motiu necessita la implicació de tots els estrats de la nostra societat: món empresarial, treballadors i treballadores, gent aturada, depenent, jubilada, desnonats, estudiants, organitzacions sindicals, polítiques, socials, Govern, administracions públiques, càrrecs electes, etc.

Per tot això, les organitzacions convocants volem fer una crida a la societat valenciana per signar el manifest i “eixir al carrer massivament a la manifestació” que tindrà lloc a València el dissabte 10 de juny a les 18 hores, amb el lema “Retirada dels Pressupostos contra l’espoli: volem les claus de la caixa”.

Per altra banda, la plataforma s’ha encarregat que els diferents ajuntaments de les comarques es pronuncien per a rebutjar aquests Pressupostos Generals. I comenten que hi haurà més activitats i accions reivindicatives pròximament.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *