lasarga ajualcoitel

“Somriures” reivindica el dret a l’educació especial als alumnes que acaben l’etapa escolar

• El projecte consisteix a donar una resposta als alumnes amb diversitat funcional que acaben l’etapa escolar • “No pot ser que en ple segle XXI un jove de 21 anys acabe la seua etapa escolar i no puga tindre accés a uns recursos públics i de qualitat on poguera rebre les atencions necessàries"

El Centre Social de Cocentaina va acollir recentment la presentació pública del projecte comarcal “Somriures”. El projecte consisteix a donar una resposta als alumnes amb diversitat funcional que, una vegada acabada l’etapa escolar i compleixen els 21 anys, no disposen dels recursos suficients “per a poder continuar atesos i tindre una vida digna”. El projecte està promogut per les AMPA de les escoles públiques d’educació especial Tomás Llacer d’Alcoi i Sanchis Banús d’Ibi.

“No pot ser que en ple segle XXI un jove de 21 anys acabe la seua etapa escolar i no puga tindre accés a uns recursos públics i de qualitat on poguera rebre les atencions necessàries per equips multidisciplinaris formats per personal professional (educadors, monitors, terapeutes, docents, sanitaris…)”, afirmen des de Somriures.

Actualment a la comarca L’Alcoià-El Comtat hi ha un cens de 109 alumnes escolaritzats a les dues escoles públiques d’educació especial, dels quals 40 d’ells tenen entre 18 i 21 anys.

Dins de 4 anys, alerten des de Somriures, hi haurà més de 40 famílies que no podran optar a cap tipus de recurs quan acabe l’etapa escolar (sense comptar a les persones que ja estan excloses del sistema educatiu i no tenen opció a un recurs de Centre de Dia o ocupacional). La qual cosa suposa una càrrega física i emocional pels seus pares i mares i per als mateixos dependents, que necessiten relacionar-se, educar-se, rebre les atencions terapèutiques adequades i sentir-se útils en la societat actual.

En aquest context, representants de les famílies afectades acompanyats per les alcaldesses de Cocentaina i Muro, Mireia Estepa i Jaquelin Cerdà respectivament i el tinent-alcalde de Biar, Joan lluís Escoda, van tindre una reunió a les Corts Valencianes amb els diputats autonòmics Contxa Andrés i Rafael Briet per part del PSPV i Marian Campello per part de Compromís, per mostrar-los les línies generals del projecte “Somriures”.

La proximitat, el reconeixement de la necessitat i les bones intencions d’encetar un procés que ens porte a una solució d’aquesta problemàtica, va ser la tònica general de la reunió”, comuniquen des de Somriures.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *