foradia subscriutegrat

El Centre de Dia Comarcal Somriures de Benimarfull sol·licita noves infraestructures a l’edifici

La Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat demana unes obres per a les persones amb diversitat funcional

El Departament 15 de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat (MAC) ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Generalitat noves infraestructures per a persones amb diversitat funcional al Centre de Dia Comarcal de Benimarfull. Aquestes infraestructures venen recollides al Pla Valencià d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025, més conegut com a Pla Convivint aprovat per Resolució de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, el juny de 2021.

El Projecte Somriures porta reivindicant aquestes obres des de fa més d’any i mig. El Centre de Dia dona servei a molts pobles de l’Alcoià i El Comtat i, és per això, que van demanar que fora la mateixa Mancomunitat qui sol·licitarà el Pla Convivint, en compte de l’Ajuntament de Benimarfull. A l’últim Plenari que es va celebrar es va donar el vistiplau a la tramitació de la demanda per a noves infraestructures a l’edifici de la localitat del Comtat.

El centre és un edifici que es va construir fa més de deu anys amb el finançament de la Diputació d’Alacant com a Centre Multiús Polivalent i és propietat de l’Ajuntament de Benimarfull. Actualment, compta amb una superfície útil d’uns 628 metres quadrats i està situat al Carrer San Jaime.

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat haurà de sol·licitar la cessió de l’immoble a l’Ajuntament una vegada aquest haja resolt els tràmits legals per a inscriure, registrar i escripturar l’edifici. Després, la MAC demanarà l’adhesió al Pla d’Infraestructures de Servei Socials 2021-2025 a la Conselleria.

El Projecte Somriures agraeix la decisió de la Mancomunitat i la disponibilitat per part de Benimarfull perquè el Centre de Dia es destine a l’ús de les persones amb diversitat funcional de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. Totes les parts esperen que, amb aquestes noves obres, el projecte agafe un nou impuls.

Les famílies del Projecte Somriure han informat que seguiran de prop l’evolució de les noves infraestructures, que compta amb el suport de les tres administracions públiques implicades: Ajuntament- Mancomunitat- Conselleria. “Aquests recursos comarcals i públics suposen una millora en la qualitat de vida dels nostres fills i filles, amb la mira fixada en la qualitat en l’atenció a les persones, edificis i centres pensats perquè les persones els senten com seus, com la seua llar, centres de convivència, de teràpies i d’oportunitats per a totes i tots”, afirmen des de Somriures. A més, el centre suposa una gran oportunitat per a les famílies, ja que s’eviten haver de portar als seus fills lluny de casa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *