foradia subscriutegrat

Un adéu a Mariño, un adéu de Les Muntanyes

A 'El Gratis' també va ser col·laborador escrivint sobre rutes redescobertes, posant en valor zones degradades o explicant rutes alternatives per les nostres serres

‘Mariño’, Juan Francisco Mariño, s’ha guanyat a pols un lloc a la memòria col·lectiva alcoiana. Encara que gallego de naixement Mariño sempre ha portat amb orgull el nom d’Alcoi per tot el món. Conegut per la seua estima a les muntanyes de la província era fàcil trobar-te’l a qualsevol hora en qualsevol fonteta dels voltants. Era tan habitual vore-lo que formava part del paisatge. Un paisatge que s’ha quedat orfe. Esta setmana Mariño ens deixava després d’una lluita de tità amb la malaltia.

Va ser dels primers valents en dir en veu alta que patia càncer i començar una lluita per l’esperança per a tots els malalts. Kilòmetre darrere kilòmetre Mariño portava ànims i força a moltes persones que, com ell, patien eixa malaltia. Sempre endavant, incansable, no dubtava en denunciar agressions a la natura que tant estimava encara que haguera de fer-ho des del llit en l’hospital i en tirar una maneta a altres associacions per organitzar qualsevol event.

Amb força de voluntat Mariño també va portar la solidaritat a pobles necessitats i va fer durs trekkings al voltant del món.

A ‘El Gratis’ també va ser col·laborador escrivint sobre rutes redescobertes, posant en valor zones degradades o explicant rutes alternatives per les nostres serres. Havem compartit amb ell rises, presses i xistes.

Amb bastó, gorro i les seues ‘Chirucas’ estem segurs que Mariño continuarà, on estiga ara, explorant nous horitzonts. Perquè ell, per damunt de tot, era un aventurer. No t’oblidem. Santi, Joan i Ester

Font: Ester Jordà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *