foradia barnasants

La campana furtada de l’Ermita de Barxell ja es troba al Museu Camil Visedo

• Aquesta peça patrimonial del segle XVI, que va ser furtada en 2005, fou recuperada l’any passat • L’administració local ja ha iniciat els contactes amb distints restauradors per tal de dotar a la campana de la seua aparença original

La campana gòtica de l’Ermita de Barxell recuperada ja està ubicada al dipòsit del Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó.

Aquesta peça patrimonial del segle XVI, que va ser furtada en 2005, fou recuperada l’any passat pel Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana.

El trasllat a Alcoi s’ha efectuat després que la direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana emetera un informe on s’insta a què la campana s’incorpore als fons del Museu Arqueològic per a la seua restauració i posterior exhibició.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, assegura que l’administració local ja ha iniciat els contactes amb distints restauradors per tal de dotar a la campana de la seua aparença original. Els treballs, tal com recull l’informe de Patrimoni Històric, han de contemplar la soldadura de la peça, la reposició de la tramuja de fusta, i la realització d’un suport que permeta la seua posada en valor dins del museu.

D’altra banda, l’Ajuntament haurà de dipositar en l’Ermita de Barxell una nova campana, recuperant i revivint d’aquesta manera el seu patrimoni sonor. Els tràmits ja es troben en marxa.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *