Foradia

Guanyar denuncia que l’alcalde d’Alcoi és el quint amb més sou d’Espanya

• “No podem permetre que l’alcalde del municipi cobre 82.000 € mentre la resta d’alcoianes i alcoians lluiten cada dia per arribar dignament a final de mes" • "Els bons governants són aquells que s'assemblen més als seus ciutadans, i Toni Francés cada vegada està més lluny"

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés ha publicat recentment un extracte de la seua declaració de la renda al portal de transparència de l’Ajuntament d’Alcoi. La retribució anual durant el 2016 ha sigut d’un total de 82.144,64 euros bruts, però, segons Guanyar Alcoi, la retribució que li correspon com a alcalde és de 56.444,67 euros anuals.

El Portaveu de la plataforma Pablo González afirma quel’alcalde Toni Francés està cobrant més que alcaldes de capitals autonòmiques o provincials com Múrcia, Saragossa, Alacant, Valladolid o Santander. De fet, els alcaldes que més cobren són l’alcaldessa de Madrid, la de Barcelona, l’alcalde de València, el de Bilbao, el de Vitòria-Gasteiz, i a continuació el d’Alcoi. Francés cobra més que el president del Govern central Mariano Rajoy (78.966 euros a l’any), i que qualsevol ministre“.

La diferència entre el que cobra de l’Ajuntament i el que es declara és de 25.699,97 € de més que, “presumiblement, provenen de dietes de la Diputació Provincial d’Alacant, d’on Francés és diputat”.

Segons comunica Guanyar, Toni Francés “mai ha volgut esclarir quines anaven a ser les seues retribucions com a diputat provincial i sempre ha mantingut certa opacitat sobre aquest tema; fins i tot, segons fonts del propi PSOE alcoià, dintre del seu partit quan ha estat preguntat per la qüestió i ha eludit oferir una resposta clara”.

Des de Guanyar consideren que aquesta situació és “poc ètica”, tal com explica González: “Des d’un primer moment considerem una equivocació que l’alcalde d’Alcoi, a més de treballar com a alcalde, tinga un altre càrrec polític institucional, perquè en definitiva el temps que dedique a la Diputació, no li’l dedicarà a la ciutat d’Alcoi. I més, en un govern en minoria que es mostra incapaç de solucionar els problemes més greus de la ciutat“.

Seria lògic que un Alcalde d’una ciutat com Alcoi tinguera un límit de retribucions i no poguera anar picant d’ací i d’allà dietes i sous fins a unflar els guanys de forma desproporcionada, tal com fa Toni Francés“, proposa Pablo Gonzalez.

A més González recorda una fórmula utilitzada per alguns polítics amb més d’un càrrec: “hi ha càrrecs públics amb dues ocupacions a institucions que alliberen a l’Ajuntament del seu sou, i opten per cobrar de l’altra institució, així el municipi s’estalvia un sou. Aquesta fórmula, que ha sigut utilitzada durant els últims anys per tot tipus de càrrecs, fins i tot per regidors del PSOE, no entenem per què ara no s’utilitza“.

La plataforma municipal assenyala aquesta contradicció: tenim un alcalde que viatja amb un Mercedes de luxe, que cobra més de 82.000 euros, però que en canvi oneja la bandera de la sobrietat i la contenció política i econòmica, a més de queixar-se contínuament de què la falta de diners impedeix realitzar les actuacions que necessita la ciutat.

La conclusió de Guanyar és que no podem permetre que l’alcalde del municipi cobre 82.000 € mentre la resta d’alcoianes i alcoians lluiten cada dia per arribar dignament a final de mes. És una qüestió ètica: els bons governants són aquells que s’assemblen més als seus ciutadans, i Toni Francés cada vegada està més lluny i més per damunt dels veïns i veïnes d’Alcoi.

Font: Redacció./

Una resposta de Guanyar denuncia que l’alcalde d’Alcoi és el quint amb més sou d’Espanya

  1. Lola Guardiola Ferrer 24 de juliol de 2017 en 17:26

    La dona del Céssar, a més de ser honrada ha de semblar-ho.
    Este senyor no es mereix ser el nostre Alcalde. Ell va als seus interesos i es preocupa ben poc d’Alcoi i dels ciutadans. Després, quan parla, tot són excuses, poques explicacions i promeses que no cumplix. Pel que fa al sou, és immoral i demostra la seua catadura ètica i moral.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *