foradia mediambient

Entrevista al director del Pare Vitória: resultats del curs i novetats per al proper 

• Toni González ens comenta els resultats de selectivitat que han tingut els alumnes de l’IES • L’IES Pare Vitòria ha quedat enguany com a un dels millors centres de la Comunitat Valenciana quant a notes mitjanes de les proves de selectivitat

Toni González és el director de l’IES Pare Vitòria des de fa ja 9 anys. A més de desenvolupar les seues responsabilitats al centre educatiu, treballa en diferents associacions de professionals de l’educació amb l’objectiu de millorar el nostre sistema educatiu. Exerceix com a president de la Federació d’Associacions de Directors de Centres Educatius Públics de la Comunitat Valenciana (ADIESPV).

En aquesta entrevista, Toni González ens comenta els resultats de selectivitat que han tingut els alumnes de l’IES, els diferents premis que han obtingut enguany alumnes de pràcticament totes les modalitats educatives i les ofertes educatives més actuals i innovadores del centre.

L’IES Pare Vitòria ha quedat com a un dels millors centres

L’IES Pare Vitòria ha quedat enguany com a un dels millors centres de la Comunitat Valenciana quant a notes mitjanes de les proves de selectivitat. A la fase general han obtingut una mitjana de 7’146, la més alta del centre dels darrers 8 anys. Respecte a la fase específica, han obtingut un 10’141.

En concret, els tres millors alumnes han sigut aquests: Alicia Rubio Martínez, amb un 12’96, Sergio Llopis Juan, amb un 13’22, i Evelyn Lisseth Rojano Fernández, amb un 13’72 (de 14 possibles), que segurament la faran quedar entre les primeres posicions de tota la Comunitat Valenciana. Cal esperar la publicació dels llistats definitius.

Per descomptat, “amb aquestes notes poden aspirar als estudis universitaris que desitgen, medicina, dietètica…”.

Aquestes notes són el fruit d’un intens i constant treball, no a soles dels alumnes, sinó també del professorat, “que ve per les vesprades a preparar als alumnes, fora del seu horari”. Uns resultats que s’han donat “malgrat tots els entrebancs que hem tingut al llarg del curs, ja que, per exemple, la LOMQE no acabava de definir-se, els continguts de les proves no estaven clars…”.

El Batxillerat Nocturn es compatibilitza amb la vida laboral

Cal recordar que una oferta educativa característica de l’IES Pare Vitòria és el Batxillerat Nocturn, amb el qual, per la seua flexibilitat, es pot compatibilitzar el treball i l’estudi. Altre avantatge d’aquest servei és que l’assignatura aprovada ja no s’ha de cursar novament, fet el qual permet traure la titulació a poc a poc.

A més “consta de plans individualitzats als alumnes. I en general, està funcionant molt bé”, ressalta Toni González.

Parlant dels bons resultats, l’IES Pare Vitòria ha arreplegat aquests dies un premi extraordinari a Castelló, pel bon expedient d’un alumne del Cicle de Grau Mitjà de Tècnic de Laboratori. Un distintiu important que constarà en el currículum de l’alumne i que millora la seua carrera professional.

Però cal tindre en compte que “aquest no és el primer cas, molt sovint solen premiar a antics alumnes que estan treballant en diferents empreses”.

L’IES presentarà pròximament a dues alumnes a altre premi, en aquest cas de l’ESO. La raó són les bones notes de les alumnes, amb una mitjana de 10. Es tracta de Alexa Martí i Raquel Monllor, i segons el director “obtindran segur el premi perquè tenen la màxima nota”.

Recentment també s’han presentat 3 alumnes de batxillerat a uns premis extraordinaris que es celebren a Elx. Aquests no es concedeixen per nota sinó per examen. Són 29 els premis que s’atorguen en tota la Comunitat Valenciana. Cal esperar resultats.

 Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació i Control Ambiental

Un altre distintiu educatiu del centre del qual es mostra orgullós el seu director és el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació i Control Ambiental, el qual va ser integrat l’any passat i que resulta ser “únic en tota la província d’Alacant”.

Es tracta d’una nova titulació amb una gran demanda en el món laboral. L’educació i el control ambiental és un sector que, per l’evolució de la tecnologia, la societat i el consum dels recursos naturals, està cobrant importància, dia a dia, tant en l’àmbit públic com en l’àmbit privat. La gestió dels residus que consumim, la qualitat de l’aigua, el control dels espais naturals, l’educació i sensibilització de la societat respecte al medi ambient i el control de qualitat ambiental de les empreses, són algunes de les ocupacions per a les quals aquest cicle s’encarrega de formar professionals.

Així els alumnes estan formant-se en un ofici que cada dia és més demandat per la realitat actual. En aquest context, les probabilitats d’introducció al món laboral, una vegada acabat el cicle són molt elevades, ja que el centre col·labora i manté una estreta relació amb empreses del sector.

De fet: “ja hem tingut una oferta de treball de l’Ajuntament de Valladolid, no n’hi ha gent amb eixa titulació perquè l’alumnat està fent el primer curs. Molta normativa europea s’aplica a les empreses i necessàriament han de tindre eixe control”.

Cicle de Grau Superior de Laboratori D’anàlisi i Control de Qualitat

Molts alumnes tenen reticències a l’hora de cursar el Cicle de Grau Superior de Laboratori D’anàlisi i Control de Qualitat pels coneixements tècnics que es treballen. No obstant això, “si l’alumne té ganes de cursar-lo, no tindrà cap problema: el primer any s’estudien i consoliden els conceptes més bàsics i així el segon any els resulta més senzill”.

Les recompenses de fer-ho són prou elevades, ja que aquest àmbit consta d’un 80% de contractacions professionals dels quals es nodreixen empreses i laboratoris de diferents sectors: indústria química, agroalimentària, farmacèutica, metal·lúrgica, tèxtil, àrees de magatzem, paper i cartó, laboratoris de diferents materials…

Per posar un exemple concret “recentment ens han cridat d’una empresa d’elaboració d’arròs perquè necessiten titulats en control de qualitat”.

Finalment cal destacar un producte cultural de gran qualitat que es crea en l’IES. Es tracta de la revista Eines. Ja són 34 anys realitzant aquesta publicació que cada any tracta un tema específic, sempre d’interés públic: Ovidi Monllor, el canvi climàtic, els reptes de la globalització… Enguany les vora 100 pàgines a color de la revista estaran dedicades al distingit poeta alcoià Joan Valls.

Font: Rodrigo Paños./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *