foradia subscriutegrat

L’aprofitament del pasturatge pel Carrascal ix a concurs

El plec inclou l’ús del corral construït en terrenys municipals del Mas de Nyego. Els interessats tenen fins al dia 24 de desembre per presentar les propostes.

pastouratge

El pasturatge en Alcoi s’ha vist durant tota la vida i ara ens sembla un luxe./

S’ha tret a concurs el plec de prescripcions tècniques per a l’adjudicació de l’aprofitament de pasturatges a les forests d’utilitat pública de Sant Antoni. La intenció d’aquest projecte és que s’instal·le un ramat de cabres o ovelles a la zona, que puga pasturar per àrees de tallafoc i que així actue en prevenció d’incendis.

carrascalEl plec inclou a més l’ús per part del beneficiari del corral que fa cinc anys va construir la Conselleria de Medi Ambient als terrenys del Mas de Nyego, de propietat municipal. L’aprofitament, segons el plec, està previst per a un any però seria ampliable a tres, contemplant-se que la pastura es porte a terme durant un període de 130 dies a l’any, atenent sempre a les condicions del ‘Pla per a la introducció de bestiar a les àrees tallafoc del Parc Natural de la Font Roja’ elaborat pels tècnics de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

Tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Paco Agulló: “Volem que les tasques de desbrossament de l’herbassar i matollar a les àrees tallafoc del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja les puga fer, de forma totalment natural, un ramat, sempre sota uns paràmetres que garantisquen que el ramat no causarà danys a les zones més delicades del parc natural. Creiem que és un pas molt important per a l’equilibri natural i la prevenció d’incendis, ja que es tracta d’una pràctica secular que, degudament recuperada, aporta molts beneficis al medi”.

Els interessats tenen fins al dia 24 de desembre per presentar les propostes.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *