lasarga ajualcoipresuparticipa

Ana Delia Gisbert: “les portes del Consistori de Benilloba estan sempre obertes”

• Ana Delia Gisbert és l’alcaldessa de Benilloba des de l’any 2015. D’aleshores ençà l’experiència de govern del poble ha sigut “molt bona" • Cal recordar que Benilloba celebra les seues festes de Moros i Cristians des del 14 fins al 18 d’agost

Ana Delia Gisbert és l’alcaldessa de Benilloba des de l’any 2015. D’aleshores ençà l’experiència de govern del poble ha sigut “molt bona, el primer any va costar una mica posar-ho tot en marxa, com en qualsevol treball, però a partir del segon ja estava tot funcionant. Així que és una experiència molt positiva”.

Entre els projectes que s’han realitzat durant aquests dos anys, està l’ampliació del tradicional Mercat de Benilloba, “que feia anys que se celebrava sols divendres i ara l’hem ampliat al dissabte també”. S’ha signat un conveni amb la UA d’Alacant per a portar al poble els diferents cursos que es realitzen. S’està treballant també per la protecció del Molí del Salt de Benilloba. S’ha rehabilitat l’Auditori, que tenia problemes d’entrada d’aigua…

Cal destacar la bona situació econòmica del poble des que ha entrat Compromís al Govern, ja que abans n’hi havia molts deutes i ara n’hi ha romanent i superàvit. En aquest sentit, Ana Delia i el seu equip tenen ben clar la responsabilitat que significa estar gestionant els recursos públics: “si en tenim 100, hem de gastar com a molt 80, i la resta s’ha d’estalviar”.

De fet, recentment van realitzar una assemblea pública amb tot el poble per a fer un balanç de la situació econòmica de Benilloba. A més, “les portes del Consistori estan sempre obertes perquè qualsevol ciutadà vinga a consultar o demanar el que faça falta”.

Per altra banda, gràcies a les ajudes de la Diputació, s’ha millorat la xarxa hidràulica. I s’ha millorat la zona d’El Calvari, que després del trasllat del cementiri es va quedar en mal estat. També s’ha rehabilitat l’entrada a la depuradora d’aigua.

Ara l’Ajuntament està pendent de dur a terme les millores de l’avinguda principal del poble. Pendent de rehabilitar les antigues Cases dels Mestres, part del patrimoni històric de Benilloba. I treballa també per a posar en marxa una reivindicació popular, la millora del Parc de les Moreres.

Finalment, cal recordar que Benilloba celebra les seues festes de Moros i Cristians des del 14 fins al 18 d’agost. Una proposta amb moltes activitats i espectacles per a tots els públics. L’alcaldessa comenta que com tots els anys el poble rebrà la visita de molta gent i condida a vindre amb temps per a poder gaudir de la bona gastronomia de Benilloba.

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *