lasarga ajualcoipresuparticipa

Benilloba comença la celebració de les seues danses tradicionals

• Quatre dies de danses típiques que comencen avui i finalitzen el diumenge dia 2 • Els protagonistes de la dansà i els veïns del poble mostraran les seues habilitats balladores al ritme de la xirimita i el tabal


Avui, dijous 30 d’agost, Benilloba comença la celebració de les danses en honor a la Nativitat de la nostra Senyora de Benilloba. Seran quatre intensos dies en els quals els protagonistes seran els majorals, els vestits tradicionals, els mantons de manila, la música de xirimita i tabal i les danses.

La plaça de l’Omet serà l’epicentre de la festa, on els protagonistes de la dansà i els veïns del poble mostraran les seues habilitats balladores al ritme de la xirimita i el tabal de Paco Bessó, que dirigirà els balls des del cadafal.

La Dansà Infantil ha obert les festes amb una xocolatada a les 10 del matí de dijous, una cercavila a càrrec dels ‘Caps de dansa’ amb caràcter carnavalesc i cucanyes a la plaça de la Font, a les 16.00 hores.

A les 18.30h, una cercavila arreplegarà a les balladores per obrir la primera dansà a les 19 hores, que finalitzarà amb el sopar dels balladors abans de la segona dansà a les 23 hores.

Divendres, la Dansà Jove, començarà amb una cercavila a les 9 del matí. L’esmorzar de balladors serà a les 10, i una nova cercavila a les 13 hores a càrrec dels ‘Caps de dansa’. A les 14 hores serà el torn del dinar de balladors; a les 18.30 hores, la cercavila per arreplegar les balladores; la primera dansà serà a les 19 hores; el sopar a les 22h; i, a les 23.30 hores, la segona dansà.

Dissabte és el dia de la Gran Dansà, amb idèntic programa del divendres, però amb major participació, ja que molta gent se suma a les danses amb els protagonistes creant un ambient únic de cultura i tradició participativa.

El diumenge, la Dansà dels Majorals posa fi als quatre dies de danses amb la Missa Major a les 12.30 hores i la cercavila dels majorals, a les 13.30 hores. A la vesprada, a les 18 hores es farà la processó i ofrena de flors a la M

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *