foradia pressupostparticipatiualcoi

Mari Luz Pascual: “declarar les Danses de Bocairent Bé d’Interés Cultural”

• Les primeres setmanes d’agost continuaran els actes previs a les Festes d’Estiu de Bocairent, que enguany se celebren del 22 al 28. • “Estem treballant perquè les Danses siguen reconegudes Bé d’Interés Cultural Immaterial”

Les Festes d’Estiu de Bocairent se celebren enguany del 22 al 28 d’agost. Per a conéixer-les abans de visitar-les i fer boca hem parlat amb la regidora de Festes i Esports del poble, Mari Luz Pascual, qui exerceix el càrrec des del 2015 i valora la seua experiència com a encarregada d’aquests treballs i altres responsabilitats públiques com a “molt gratificant”.

Durant el mes de juliol s’han celebrat amb èxit de participació ja els actes previs a les festes, amb la presentació del Programa i el Cartell, l’Acapte i la Nit de Proclamació i totes les activitats que els envolten.

Les primeres setmanes d’agost continuaran els actes previs amb la Festa de la Flor, la nit de Música Jove en Valencià, les Xarrades a la Fresca, el Solemne Novenari, les populars Dansetes…

I és el dimarts 22 quan té lloc el primer dia de les Festes de Sant Agustí de Bocairent. Arranquen amb La Cavalcada, amb els músics, els Cabolos i les carrosses. Per altra banda, Mari Luz vol destacar la diversió de participar en el concurs artístic de carrosses “la gent jove, i tots, ens ho passem molt bé”.

Els populars dies de les Danses són des del dimecres 23 fins al diumenge 27. Mari Luz ens comenta que des de l’Ajuntament de Bocairent “estem treballant perquè siguen reconegudes Bé d’Interés Cultural Immaterial”.

El dilluns 28 d’agost arriba el dia de la Festivitat del Pare Sant Agustí, amb la Gran Diana, la Solemne Missa, la Gran Mascletà, el XXV Concert Extraordinari, la Solemne Processió, l’Ofrena de Flors i el Bes de la Relíquia. Finalment, el dissabte 2 de setembre es dóna punt final a les festes fins a l’any següent amb el Correfoc.

Entre les novetats de les Festes d’Estiu d’enguany, la regidora ens comenta i expressa la seua alegria pel fet que enguany Bocairent ha aconseguit recuperar els càrrecs de Clavariesses.

Abans d’acomiadar-se i de convidar a tots els veïns i veïnes de les comarques a participar de les festes, Mari Luz vol agrair el treball del grup de Majorals, “que amb totes les dificultats s’encarreguen d’organitzar les festes pensant en què tots les puguem gaudir”.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *