foradia subscriutegrat

Bocairent commemora el 60 aniversari de l’aplec prohibit

En 1963, Bocairent havia de ser el quart Aplec de la Joventut del País Valencià, però les autoritats franquistes van prohibir aquest acte, pel to reivindicativament valencianista que mostrava l’acte. Ara, s’estan commemorant aquests fets molt desconeguts per a molts

Bocairent havia de ser el quart Aplec de la Joventut del País Valencià en l’any 1963, però les autoritats franquistes van prohibir l’acte degut al to reivindicatiu valencianista i no folklòric que va començar a mostrar l’acte. 

Joan Fuster va ser l’autor del text de convit d’aquest aplec, i en eixe moment acabava de publicar ‘Nosaltres els valencians’ i ‘El País Valenciano’, i segons el governador civil, aquest acte va convertir-se en un perill, i es va acabar prohibint deixant a la localitat un gran desplegament de guàrdies civils i militars fortament armats en els accessos a la localitat. 

Ara, després de seixanta anys, la localitat vol commemorar aquests fets amb diferents activitats. Ja va fer-se una taula redona a Benigànim, i un concert antològic de música en valencià. El dia 23 de setembre finalitzaran els actes amb una jornada amb taules redones sobre qüestions d’actualitat, una conversa amb protagonistes de la convocatòria del 1963, sopar, correfoc, i una actuació musical. 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *