foradia subscriutegrat

María Pilar Grau: “és molt gratificant treballar per al teu poble (Benasau)”

• Per a Pilar “el sabor de boca d’aquests dos anys ha sigut molt bo”. • Pilar destaca el Dia de la Pericana, “un sopar popular on cada any ens reunim més gent al poble

María Pilar Grau ha sigut l’alcaldessa de Benasau durant la meitat de l’última legislatura, recentment li ha rellevat el càrrec Mónica Crespo. Des del punt de vista de Pilar, aquests dos anys de càrrec han conformat una experiència positiva en molts aspectes: “és molt gratificant treballar per al teu poble”.

No obstant això els Ajuntaments dels pobles són xicotets i els seus càrrecs públics no reben cap remuneració, per la qual cosa “es fa complicat compatibilitzar amb la vida laboral i familiar”. En qualsevol cas, per a Pilar “el sabor de boca d’aquests dos anys ha sigut molt bo”.

La situació econòmica de Benasau ha travessat un període complicat, llavors el treball de Pilar i el seu equip de Govern s’ha centrat durant els anys que portem de legislatura en millorar els comptes: pagar deutes, actualitzar rebuts, demanar subvencions a la Diputació i la Generalitat Valenciana…

És a partir d’ara, ens comenta Pilar, quan es podran començar diverses actuacions al poble. Entre elles destaca un projecte que es posa en marxa des d’agost d’enguany, que és la reobertura de l’alberg municipal.

L’alberg municipal és una institució molt positiva per a Benasau per diversos motius: “aporta diners al poble, el dòna a conéixer per fora, el posa en contacte amb tots els ajuntaments del voltant“. D’aquesta manera, tot el turisme d’interior interessat a conéixer i recórrer els paratges de la zona podrà gaudir d’un espai de descans adequat a les seues necessitats.

Cal mencionar que els paratges naturals de l’entorn de Benasau, així com les rutes per a recórrer-los, són nombrosos i notables (pensem en la Serra d’Aitana, la Serrella, la Font Roja…), fet pel qual, tal com ens comenta Pilar, són moltes les persones que els visiten: ciclistes, senderistes, escaladors…

Per altra banda, recordem que les festes de Benasau tindran lloc durant agost. Entre tots els actes, espectacles i activitats organitzats, Pilar destaca el Dia de la Pericana, “un sopar popular on cada any ens reunim més gent al poble, l’any passat vam ser 500 (cal recordar que Benasau té vora 150 habitants)”. La seua celebració és el divendres 18 d’agost i Pilar convida a tota la gent interessada a compartir aquesta vetlada amb el poble.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *