foradia cdturisme

Banyeres decidirà el calendari de Moros i Cristians per consulta popular

• La pregunta principal de la consulta és aquesta: “¿Està vosté d’acord que les dates de les festes de moros i cristians de Banyeres de Mariola, en honor a sant Jordi, coincidisquen amb el cap de setmana?”

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha convocat una consulta per a conéixer l’opinió ciutadana sobre el canvi de dates de les Festes de Moros i Cristians.

Una mesura popular que ha sigut sol·licitada des de fa anys per diferents sectors de la població.

La pregunta principal de la consulta és aquesta:¿Està vosté d’acord que les dates de les festes de moros i cristians de Banyeres de Mariola, en honor a sant Jordi, coincidisquen amb el cap de setmana?”. I els votants podran votar: “”, “no” i “en blanc”.

Hi haurà una segona pregunta en totes les paperetes amb dues opcions per a triar. El text serà el següent: “En cas que s’aprove el canvi, ¿quina opció prefereix?”.

I les opcions són:

  • Que dos dies dels següents dies de festes, Entrada, Sant Jordi, Moros i Cristians i Sant Crist, coincidisquen necessàriament amb el cap de setmana.
  • Que l’Entrada de Moros i Cristians siga dissabte, Sant Jordi diumenge, Moros i Cristians dilluns i Sant Crist dimarts.

Es podrà marcar una de les dues opcions, o les dues, o cap d’elles.

Tindran dret a votar els ciutadans i ciutadanes majors d’edat que figuren al padró de Banyeres de Mariola i que tinguen la nacionalitat espanyola. Però també podran votar les persones no empadronades al municipi però que sí que figuren en la llista de persones associades-festeres en qualsevol de les deu filaes de Banyeres de Mariola i que siguen majors d’edat.

La consulta ciutadana i l’escrutini tindrà lloc el diumenge 12 de novembre del 2017. La votació es podrà realitzar tant presencialment com per correu

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *