foradia subscriutegrat

Novetats arqueològiques al jaciment de Serrella

• Els nous treballs han permés aprofundir en la llarga història de l'entorn de Serrella, que comença en el tercer mil·lenni abans de Crist • Durant l’època islàmica, l’assentament va tindre una màxima ocupació.

Els nous treballs han permés aprofundir en la llarga història de l’entorn de Serrella, que comença en el tercer mil·lenni abans de Crist. En aquesta zona se superposen restes dels períodes ibèric i romà. Durant l’època islàmica, l’assentament va tindre una màxima ocupació.

S’ha certificat una primera ocupació andalusina, entorn dels segles XI-XIII, caracteritzada per la construcció d’un sector d’edificis que compten amb plantes molt regulars i cuidades. Possiblement es tracta de residències destacades a les quals s’adossen edificis de magatzematge.

S’ha fet una neteja superficial i un sondeig dels vestigis per a elaborar els plànols de les estructures que ens permeten entendre les diferents àrees d’aquest assentament complex. Serrella compta amb fortificacions, àrees residencials i, ara, els nous edificis descoberts.

Els treballs s’han dut a terme per part dels tècnics de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) de la Universitat d’Alacant, Ignasi Grau Mira i Julia Sarabia Bautista, gràcies al conveni subscrit per l’INAPH i el Museu Arqueològic de Banyeres. L’actuació ha comptat amb la col·laboració d’estudiants del Grau d’Història i del Màster.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *