Foradia elgrat

Tribut a Joan Valls per part del Museu de la UA

• El Museo de la Universitat d’Alacant organitza un tribut a Joan Valls pel centenari del seu naixement • La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes li dedica un portal que va nàixer amb la voluntat de donar difusió de la seua obra.

El Museo de la Universitat d’Alacant organitza un tribut a Joan Valls pel centenari del seu naixement, un pretext per a reprendre l’atenció que el món científic ha de tenir davant d’una de les trajectòries més fermes de la poesia valenciana de l’últim segle. Estarà present a la Sala Polivalent de la UA entre el 8 de setembre i el 22 d’octubre.

L’obra de Valls esdevé singular i rigorosa. La seua veu poètica es configura de manera autònoma a partir de la voluntat de reflectir la difícil realitat social i política del franquisme i una voluntat crítica, sovint amarga, davant de la resignació que impera en el seu voltant. Una reflexió personal i íntima, amb un exquisit tractament de l’amor en poemaris com Versos a Sara (1967), davant d’un poeta aïllat i fora dels cenacles literaris de l’època.

El seu llegat poètic arriba ara a inspirar a diversos artistes plàstics. Dins de les activitats que es porten endavant amb l’Ajuntament d’Alcoi i l’Ajuntament d’Otos a través de la Càtedra Antoni Miró d’art contemporani, es concreta aquesta mostra on, una vegada més, la literatura i les arts plàstiques van de la mà.

Una interacció entre llenguatges que, al temps de reivindicar l’obra de Valls, serveix perquè entenguem la proximitat que manifesten l’expressió de sentiments tan habituals en la poesia de l’autor com la solitud, l’estranyesa davant del món i l’intent de rebel·lió contra les injustícies. Un bon moment per recordar que, tot i el pas del temps, la literatura ens proporciona referents per al nostre present i futur.

A més, amb una vintena llarga de poemaris publicats, de manera incansable des del 1936 fins a l’edició pòstuma de La rosa quotidiana, la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes li dedica un portal que va nàixer amb la voluntat de donar difusió de la seua obra.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *