foradia subscriutegrat

AFA IBI consciència sobre el diagnòstic d’Alzheimer

• La Federació d'Alzheimer de la Comunitat Valenciana vol contribuir a fer veure la necessitat de canviar mentalitats, actituds, aptituds, maneres de treballar, d'enfocar el problema, de comunicar-se amb les persones afectades.

L’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer i Altres Demències d’Ibi, AFA Ibi, reivindica la importància de la persona que hi ha darrere d’un diagnòstic d’Alzheimer en el Dia Mundial de l’Alzheimer, que enguany porta per lema “Seguisc sent jo”.

A més, vol contribuir en la societat a fer veure la necessitat de canviar mentalitats, actituds, aptituds, maneres de treballar, d’enfocar el problema, de comunicar-se amb les persones afectades.

D’aquesta manera es pretén que la persona amb Alzheimer, no el malalt o el pacient, ha de ser protagonista en la definició de les atencions que espera en tots els àmbits de la seua vida quotidiana, tant el familiar com el social, laboral o sociosanitari.

En aquest sentit, tant des de FEVAFA, com des de AFA Ibi, consideren que el trànsit cap al “tutelatge” hauria de produir-se d’una manera gradual i no sobtada, de manera que es reconega, valore i potencie durant el temps més gran possible la capacitat de la persona malalta.

A més, és important, senyala AFA, que l’Administració i els entorns professionals adoptaren la consciència necessària que permetera l’adaptació dels entorns laborals a les característiques i condicions de les persones amb diagnòstic d’Alzheimer.
De la mateixa manera, en l’àmbit sociosanitari cal avançar en la idea que la persona amb Alzheimer fóra el vertader protagonista dels seus processos, quedant el terapeuta a la seua disposició, salvaguardant el dret que la persona amb Alzheimer té de rebre les atencions i serveis que necessita a cada moment.

Aquestes reivindicacions s’emmarquen dins de les activitats i la campanya que es realitza amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer que es commemora el 21 de setembre.

Enguany, AFA IBI ha preparat una sèrie d’activitats, com la lectura d’un Manifest (Dijous 21, a les 12.00 h. en la Seu d’AFA Ibi) que finalitzarà soltant globus verds com a símbol d’unió entre els AFA’s federades.

FEVAFA ha convidat a totes les AFAS, entre les quals ens incloem, al seu acte de lliurament dels Premis “Federació 2016” que es realitzarà el dia 21 a les 11:00 hores en el Saló Vinatea dels Corts Valencianes, i en el qual enguany AFA Ibi es troba entre les Associacions Finalistes dels Premis a la Labor Social.

En finalitzar l’acte es farà lectura del manifest i se soltaran els globus. També, durant l’acte es projectarà el vídeo “Abraçades per la memòria” de la campanya 2017.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *