foradia subscriutegrat

Superació de les expectatives d’èxit de la Fira Modernista d’Alcoi amb més de 15.000 participants

• La I Fira Modernista d'Alcoi va tancar amb unes xifres de participació que superen les seues expectatives d'èxit • Recreacions, balls, música i jocs, van donar color i ambient a la Glorieta i als carrers del centre, de gom a gom, amb comerços i bars ambientats de l'època, i la ruta del Vermut com a protagonista.


La I Fira Modernista d’Alcoi va tancar amb unes xifres de participació que superen les seues expectatives d’èxit, segons informa la regidoria encarregada de la seua organització, Turisme. L’estimació inicial, segons comunica la Policia Pocal, és de més de 15.000 persones, amb visitants de diferents ciutats de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

La setmana va començar amb força amb la primera conferència sobre indumentària, i la resta d’activitats culturals per a arribar al punt àlgid el divendres, on la població ja va sortir al carrer amb les seues millors gales, per omplir el carrer Sant Tomàs de gom a gom, i presenciar la recreació teatralitzada de la inauguració del Pont de Sant Jordi, la placa de la Ruta Europea del Modernisme i el cerca vila pels carrers del centre de la ciutat. El dia es va tancar amb un sopar modernista de caràcter solidari.

El dissabte i diumenge, la Fira a la Glorieta va ser la protagonista, acollint a molts alcoians i turistes, amb la remodelada Pajarera com a punt de trobada i amb 15 paradetes d’associacions, destinacions turístiques i comerços relacionats amb l’època.

Recreacions, balls, música i jocs, van donar color i ambient a la Glorieta i als carrers del centre, de gom a gom, amb comerços i bars ambientats de l’època, i la ruta del Vermut com a protagonista.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, destaca la participació multitudinària, “el més important d’aquesta primera fira és com s’ha bolcat tota la ciutadania, alcoianes i alcoians individuals però, sobretot, associacions de tot tipus han fet possible que Alcoi lluïra com mai. Estic segura que Alcoi i aquesta fira serà un referent per a moltes altres ciutats però més enllà, de l’èxit turístic també cal destacar la reconciliació de la ciutat amb el modernisme, sense melangies ni mirades al passat sinó amb il·lusió, optimisme, treball i seguretat de ser capaços de fer tot el que ens proposem”.

Zamorano conclou: “ens posem a treballar ja en la segona fira modernista, esperem arreplegar molts suggeriments i idees per anar perfilant un esdeveniment alcoià únic, volem ser una de les principals fires modernistes d’Espanya i tenim l’entorn però, sobretot, la millor ciutadania per a fer-ho realitat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *