foradia subscriutegrat

El Mig Any d’Alcoi 2017 ve complet d’actes i activitats: teatre, cotos, fotografia, presentacions…

• El Mig Any alcoià es presenta a Alcoi amb una extensa programació de 14 activitats culturals i festeres, un intens mes en el qual els cotos, l'olleta i el teatre serviran per a avisar que solament falten sis mesos per a la Festa de Moros i Cristians d'Alcoi.

El Mig Any alcoià es presenta a Alcoi amb una extensa programació de 14 activitats culturals i festeres, un intens mes en el qual els cotos, l’olleta i el teatre serviran per a avisar que solament falten sis mesos per a la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi.

Per arrancar el mes, els més xicotets estan citats el diumenge, 1 d’octubre, a les 10.30 hores en el parc de Cervantes per a participar en el concurs infantil de pintura a l’aire lliure Silvestre Vilaplana Molina, que en els últims anys ha experimentat un important augment de participació, amb prop de 300 xiquets de fins a 14 anys.

Els cotos seran element central del Mig Any entre el 2 i el 18 d’octubre. Les eliminatòries del campionat de cotos, a les 20.15 hores, es disputaran en la seu dels Antics Alumnes Salesianos i les filaes Realistes, Asturians, Magenta i Verds.

El dijous, 5 d’octubre, l’Associació de Sant Jordi lliurarà els premis de fotografia. La sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa albergarà durant tot el mes una exposició amb les millors obres presentades al concurs, el premi del qual d’honor va guanyar Juan Carlos Ripoll.

Amb motiu de l’any Joan Valls, es realitzarà una representació extraordinària de l’ambaixada cristiana en valencià, el 30 de setembre, s’afegeix la posada en escena de la visita del blavet, el sainet estrenat en 1968. El quadre artístic de l’Associació de Sant Jordi, oferirà quatre sessions els dies 13 i 14 d’octubre (18.00 i 20.30 hores). Amb caràcter extraordinari, les funcions seran en el teatre Calderón. Cal ressenyar que en els últims anys, l’Associació ha recuperat amb gran èxit sainets de Valls, com El primer tro i Un valset de l’antigor.

La Festa d’Alcoi tornarà a mostrar el seu costat més solidari el 14 d’octubre, de nou dissabte, amb la visita al sanatori de Fontilles. En aquesta tradició, que compleix 67 anys.

Un dels actes més esperats del Mig Any és la presentació de càrrecs festers. La de Sant Jordiet serà el divendres, 20 d’octubre, a les 16.00 hores, en el col·legi Salesianos Juan XXIII. El Calderón serà l’escenari de la presentació d’alferes i capitans (20.00 hores).

El concurs d’olleta en La Glorieta i la popular entradeta del dissabte 21 d’octubre, seran el colofó a un mes d’intensa activitat festera que culminarà amb la Missa d’Acció de Gràcies en l’església de Sant Jordi (31 d’octubre, 20.30 hores).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *