foradia pressupostparticipatiualcoi

La família Peidro dona al patrimoni alcoià figures històriques de Tirisiti

• Per tal de garantir la perduració dels titelles, la família ha esperat a fer el donatiu al moment que Tirisiti fora una representació ben consolidada a Alcoi • Els tres titelles es trobaran exposats a les instal·lacions del Teatre Principal durant tota la campanya nadalenca.


L’Ajuntament incorpora al patrimoni local tres figures del Tirisiti del segle XIX. Ha sigut gràcies a la generosa donació dels Peidro, família encarregada de les representacions del betlem durant molts anys.

Per tal de garantir la perduració dels titelles, la família ha esperat a fer el donatiu al moment que Tirisiti fora un personatge ben consolidat a Alcoi. Avui dia podem dir que així és, que Tirisiti és un dels grans protagonistes del Nadal Alcoià i que la seua fama i creix any rere any.

José Peidro i els seus fills finalment han formalitzat la donació a l’administració local. Els tres titelles es trobaran exposats a les instal·lacions del Teatre Principal durant tota la campanya nadalenca.

Cal destacar que aquesta família, tal com afirma Juanma Rozalen, ha sigut la que ha ensenyat a l’actual direcció de Tirisiti, el Grup de la Dependent, alguns dels aspectes bàsics de la realització de l’actual representació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *