foradia elgrat

Rafa: “estem donant raons als catalans perquè se’n vulguen anar”

• "Tal com estan enfocant-se els fets, el referèndum es realitzarà, opina Rafa, "perquè el Govern no està fent res per a poder recuperar una situació normal”.

Catalunya celebra el seu referèndum (més del 75% de la seua població creu que s’ha de celebrar). El Govern central ho permet. Sedueix als catalans perquè continuen en Espanya: els reconeixerà com a identitat nacional i els cedirà les competències necessàries per a funcionar com a nació de la nació espanyola. Amb aquestes condicions, els catalans voten que volen continuar amb Espanya. Fi del problema català.

Haguera sigut aquesta una opció de gestió del conflicte català feliç. Però el Govern del PP ha optat per un altre tipus de gestió, una més impositiva: prohibició del referèndum (si la llei no ho permet, s’hauria de canviar), coerció a la població, censura cultural.

El PP ha regalat, una vegada més, i potser siga la definitiva, un seguit de raons als catalans per a desitjar separar-se d’Espanya.

Ara, Catalunya està espentant la història. No sabem molt bé cap a on. En principi cap a la creació d’una nova Constitució que, si es du a terme, trontollaria tot l’Estat espanyol. El seu impuls és el d’un poble que desitja exercir el dret, completament legítim, a decidir.

Si continua sense haver-hi diàleg, l’escenari es pot complicar. Ho veurem. Ho viurem.

Escoltem l’opinió al respecte d’algunes veïnes i veïns d’Alcoi al respecte

 La situació de Catalunya des del punt de vista de Rafaés simplement la conseqüència de tindre en Espanya uns polítics molt roïns des de fa quaranta anys: no tenim estadistes, tenim politiquillos”.

La gent de normal no crec que siga independentista, a excepció, de quatre exagerats“, opina Rafa, “però tenen tot el dret del món a poder ser independentistes“.

Així, Rafa considera queestem donant raons als catalans perquè se’n vulguen anar. És més, si jo visquera en Catalunya voldria ser independent d’Espanya. Altra cosa és que ho facen així de mal: perquè ja que vols ser una nació independent fes-ho sobre bases sòlides”.

En aquest sentit, Rafa té els seus dubtes respecte a si Catalunya, en un escenari d’independència, podria continuar oferint els serveis bàsics a la seua població.

En qualsevol cas, tal com estan enfocant-se els fets, el referèndum es realitzarà, opina Rafa, “perquè el Govern no està fent res per a poder recuperar una situació normal”.

Font: Rodrigo Paños./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *