lasarga itealcoi

Banyeres i Onil inicien el Congrés d’Història sobre les fronteres valencianes a partir del Tractat d’Almisrà

• Entre el mes d’octubre d’enguany i abril del 2018, es durà a terme una sèrie d’actes culturals referents al “I Congrés d’Història sobre la primera frontera meridional valenciana de 1244 a partir del Tractat D’Almisrà”.

Entre el mes d’octubre d’enguany i abril del 2018, es durà a terme una sèrie d’actes culturals referents al “I Congrés d’Història sobre la primera frontera meridional valenciana de 1244 a partir del Tractat D’Almisrà”.

El congrés, que es desenvoluparà als distints pobles de la frontera històrica (des de La Font de la Figuera fins a La Vila Joiosa), ha sigut organitzat per l’Associació Cultural del Tractat d’Almisrà, l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola, el CAHEA, la seu universitària de la Universitat d’Alacant i la Càtedra d’Antoni Miró d’Art de la UA.

Banyeres serà la primera localitat on s’inicien els actes, la ponència porta el títol de “La configuració dels patronatges locals. Al voltant de Sant Jordi” i es realitza a càrrec de Josep Lluís Santonja, Doctor en Història Moderna per la Universitat d’Alacant i Director de les Biblioteques i Arxiu d’Alcoi. A la Casa de la Cultura, el dia 13 d’octubre.

Al dia següent, l’historiador Josep David Garrido i Valls realitzarà la xerrada “Les ambaixades d’Onil, Història i Ficció”, a la Sala Eusebi Sempere del Palau Marquès de Dos Aigües d’Onil.

Font: Redacció./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *